Azərbaycan mətbəxində Yapon havası

Yapışqan Düyüdən Hazırlanan Mochi (Yapon şirniyyatı) -Azərbaycan mətbəxində Yapon havası
Yapışqan Düyüdən Hazırlanan Mochi (Yapon şirniyyatı)
Ərzaqlar:
- 200 q yapışqan düyü unu (mochiko)
- 150 q şəkər
- 200 ml su
- 1 x.q. qarğıdalı nişastası (əl üçün)
- İçlik üçün: qırmızı lobya pastası (anko) və ya şokolad
Hazırlanması:
1. Düyü unu, şəkər və suyu bir qabda tam qarışana qədər çalın.
2. Qarışığı ya buxarda 20 dəqiqə, ya da mikrodalğalı sobada (qapaqlı qabda) 2–3 dəqiqə bişirin.
3. Kütlə şəffaf və elastik hala gələndə bişib deməkdir.
4. Masa üzərinə nişasta səpərək xəmiri buraya qoyun və soyumağa buraxın.
5. Əllərinizi nişasta ilə unlayın, kiçik kündələr götürüb dairəvi açın.
6. Ortasına içlik (anko və ya şokolad) qoyub bağlayın.
7. Hazır mochi toplarının üzərinə də azca nişasta səpin ki, yapışmasın.
Nəticə: Yumşaq, elastik və ləzzətli şərq şirniyyatı – mochi!
R.Daşdəmirova
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 15:16
Ulusumun Mətbəxində: Badamburanın Ətri
Sağlamlıq
Bu gün, 14:00
Cərrahi Onkologiyanın Məqsədləri Nələrdir?
Mətbəx
Bu gün, 13:31
Ulusumun Mətbəxində: Qoz şirniyyatı
Cəmiyyət
Bu gün, 13:00
Azərbaycan idmançılarının beynəlxalq yarış həftəsi
Mətbəx
Bu gün, 12:30
Ulusumun Mətbəxində: Toyuqlu Makaron
Sağlamlıq
Bu gün, 12:30
Kokosun Faydaları və Yerli Seçimlər
Sağlamlıq
Bu gün, 12:30
Onkologiya: Xərçənglə Mübarizədə Müasir Yanaşmalar
Sağlamlıq
Bu gün, 11:30
Kişilər daha çox infarkta məruz qalırlar - SƏBƏB
Mətbəx
Bu gün, 10:06
Azərbaycan mətbəxində Yapon havası
Populyar Xəbərlər
Polifenol Nedir? Polifenol Faydaları Polifenollarla Zəngin Qidalar
BUZOVNADA NƏLƏRLƏ QARŞILAŞDIQ? — Tarix, Ruh və Dinə Bağlılıq Məkanı VİDEO
Cabir İmanovun qəfil vəfatı ictimaiyyətdə dərin sarsıntı və kədər doğurub - VİDEO
Ulusumun Mətbəxində: Gürzə Ləzzəti
Cabir İmanovun ölüm anı - VİDEO
Qarabağ kətəsi resepti — dadlı və ətirli!