Azərbaycan mətbəxində Yapon havası
Yapışqan Düyüdən Hazırlanan Mochi (Yapon şirniyyatı) -Azərbaycan mətbəxində Yapon havası
Yapışqan Düyüdən Hazırlanan Mochi (Yapon şirniyyatı)
Ərzaqlar:
- 200 q yapışqan düyü unu (mochiko)
- 150 q şəkər
- 200 ml su
- 1 x.q. qarğıdalı nişastası (əl üçün)
- İçlik üçün: qırmızı lobya pastası (anko) və ya şokolad
Hazırlanması:
1. Düyü unu, şəkər və suyu bir qabda tam qarışana qədər çalın.
2. Qarışığı ya buxarda 20 dəqiqə, ya da mikrodalğalı sobada (qapaqlı qabda) 2–3 dəqiqə bişirin.
3. Kütlə şəffaf və elastik hala gələndə bişib deməkdir.
4. Masa üzərinə nişasta səpərək xəmiri buraya qoyun və soyumağa buraxın.
5. Əllərinizi nişasta ilə unlayın, kiçik kündələr götürüb dairəvi açın.
6. Ortasına içlik (anko və ya şokolad) qoyub bağlayın.
7. Hazır mochi toplarının üzərinə də azca nişasta səpin ki, yapışmasın.
Nəticə: Yumşaq, elastik və ləzzətli şərq şirniyyatı – mochi!
R.Daşdəmirova
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 16:30
Apelsinli Moti – Ev Şəraitində Yapon Ləzzəti VİDEO
Ulusum Tv
Bu gün, 16:22
Ərzurumun bir qüruru daha…
Mətbəx
Bu gün, 16:00
Toyuq və yaşıl soğanla zapekanka
Mətbəx
Bu gün, 11:30
Almalı Zefir Resepti
Sağlamlıq
Bu gün, 11:00
Narın kişilər üçün faydaları
Populyar Xəbərlər
İbrahim İlyaslı : “Könül Dəftərim” — yaddaşımızı yaşadan sənədli film VİDEO
Hikmət Mirzəyev əfsanəvi kəşfiyyatçı Mühüd Orucovun atasını qəbul edib
Müasir Sistem Yorğun İnsan Modelini Gücləndirir: Cəmiyyət Susur, Düzən Güclənir
İstanbulun Fatih rayonunda zəhərlənmə şübhəsi ilə baş verən ailə faciəsi ilə bağlı istintaq davam edir
Bir ailənin 4 üzvünün ölüm səbəbi MƏLUM OLDU
"Tibbi İstehsalçıların iş forumu" və 11-ci Türk Tibb Dünyası Qurultayı Ankarada keçiriləcək
