Bu gün, 10:06 0 Mətbəx

Azərbaycan mətbəxində Yapon havası

Azərbaycan mətbəxində Yapon havası

Yapışqan Düyüdən Hazırlanan Mochi (Yapon şirniyyatı) -Azərbaycan mətbəxində Yapon havası


Yapışqan Düyüdən Hazırlanan Mochi (Yapon şirniyyatı)

Ərzaqlar:
- 200 q yapışqan düyü unu (mochiko)
- 150 q şəkər
- 200 ml su
- 1 x.q. qarğıdalı nişastası (əl üçün)
- İçlik üçün: qırmızı lobya pastası (anko) və ya şokolad

Hazırlanması:
1. Düyü unu, şəkər və suyu bir qabda tam qarışana qədər çalın.
2. Qarışığı ya buxarda 20 dəqiqə, ya da mikrodalğalı sobada (qapaqlı qabda) 2–3 dəqiqə bişirin.
3. Kütlə şəffaf və elastik hala gələndə bişib deməkdir.
4. Masa üzərinə nişasta səpərək xəmiri buraya qoyun və soyumağa buraxın.
5. Əllərinizi nişasta ilə unlayın, kiçik kündələr götürüb dairəvi açın.
6. Ortasına içlik (anko və ya şokolad) qoyub bağlayın.
7. Hazır mochi toplarının üzərinə də azca nişasta səpin ki, yapışmasın.

Nəticə: Yumşaq, elastik və ləzzətli şərq şirniyyatı – mochi!

R.Daşdəmirova

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.