Ulusumun Mətbəxində: Badamburanın Ətri
Ərzaqlar:
- 1 kq un
- 500 qr kərə yağı
- 1 stəkan süd
- 1 ədəd yumurta
- 1 çay qaşığı maya
- 1 xörək qaşığı şəkər tozu
- Bir az duz
İçlik üçün:
- 300 qr badam (və ya qoz)
- 400 qr şəkər tozu
- 1 xörək qaşığı hil
Hazırlanması:
1. Südü bir qədər isidib içinə maya və şəkər tozu əlavə edin, 10 dəqiqə gözlədin.
2. Una duz, yumurta və əridilmiş yağın yarısını əlavə edib, maya qarışığı ilə birlikdə yumşaq xəmir yoğurun.
3. Xəmiri isti yerdə təxminən 1 saat mayalanmağa qoyun.
4. Badamı üyüdün, şəkər və hil ilə qarışdıraraq içlik hazırlayın.
5. Xəmirdən kündələr düzəldin, nazik yayıb hər qatın arasına yağ çəkərək üst-üstə düzün.
6. Xəmiri kəsin, içlik qoyaraq bükün və badambura formasını verin.
7. Əvvəlcədən 180°C-yə qədər qızdırılmış sobada 30–35 dəqiqə bişirin – üstü qızarana qədər.
Nuş olsun!
Ulusum.az
- 1 kq un
- 500 qr kərə yağı
- 1 stəkan süd
- 1 ədəd yumurta
- 1 çay qaşığı maya
- 1 xörək qaşığı şəkər tozu
- Bir az duz
İçlik üçün:
- 300 qr badam (və ya qoz)
- 400 qr şəkər tozu
- 1 xörək qaşığı hil
Hazırlanması:
1. Südü bir qədər isidib içinə maya və şəkər tozu əlavə edin, 10 dəqiqə gözlədin.
2. Una duz, yumurta və əridilmiş yağın yarısını əlavə edib, maya qarışığı ilə birlikdə yumşaq xəmir yoğurun.
3. Xəmiri isti yerdə təxminən 1 saat mayalanmağa qoyun.
4. Badamı üyüdün, şəkər və hil ilə qarışdıraraq içlik hazırlayın.
5. Xəmirdən kündələr düzəldin, nazik yayıb hər qatın arasına yağ çəkərək üst-üstə düzün.
6. Xəmiri kəsin, içlik qoyaraq bükün və badambura formasını verin.
7. Əvvəlcədən 180°C-yə qədər qızdırılmış sobada 30–35 dəqiqə bişirin – üstü qızarana qədər.
İsti-isti, çayın yanında süfrəyə verin – ənənənin dadı damağınızda qalacaq.
Nuş olsun!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Bu gün, 12:51
“Yeni doğulan körpənin nəcis rəngi nə deməkdir? – Həsənzadə ətraflı izah etdi”
Populyar Xəbərlər
“Boş Yer” – Tələbələrdən ibarət yaradıcı heyətlə çəkilmiş ilk bədii film - VİDEO
Məşhur stilist Harun Cici Azərbaycanda – Sufi irsi və qonaqpərvərlik vurğusu
Barat Vüsal: Bölgələrdə ədəbi irsin qorunması muzeylərlə güclənir - VİDEO
Aysel Xanlarqızı – “Maestro” - Ruhun Səsi Olan Şeirlərin Sahibi
Aslan ürəkli - "Bakirə Kraliça" niyə heç vaxt evlənmədi?
İstanbulun Fatih rayonunda zəhərlənmə şübhəsi ilə baş verən ailə faciəsi ilə bağlı istintaq davam edir
