Ulusumun Mətbəxində: Qoz şirniyyatı

Uşaqlığımızın dadı: Qoz şirniyyatı
Tərkibi:
- 125 q kərə yağı (otaq temperaturunda)
- 100 q şəkər tozu
- 2 ədəd yumurta
- 1 paket qabartma tozu
- 1 paket vanil
- 400 q ələnmiş un
- 1 qutu (350 q) qatılaşdırılmış süd (doşenka)
- 100 q doğranmış qoz və ya badam
Hazırlanması:
1. Kərə yağı və şəkər tozunu bir qabda yaxşıca qarışdırın.
2. Yumurtaları əlavə edib mikserlə krem halına gələnədək çalın.
3. Vanil, qabartma tozu və unu hissə-hissə əlavə edib yumşaq, ələ yapışmayan xəmir yoğurun.
4. Xəmirdən təxminən 6 qramlıq kiçik kündələr düzəldin.
5. Qoz formalı qəlibdə ocağın üzərində hər iki tərəfini qızarana qədər bişirin.
İçlik üçün:
- Qatılaşdırılmış südü (doşenkanı) 10–15 dəqiqə bişirərək bir qədər qatılaşdırın.
- İçinə doğranmış qoz və ya badam əlavə edin.
- Bişmiş qoz yarılarının arasına bu içlikdən qoyaraq birləşdirin.
Sonda xırt-xırt, içi karamelli və qozlu — əsl əfsanəvi ləzzət!
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 15:16
Ulusumun Mətbəxində: Badamburanın Ətri
Sağlamlıq
Bu gün, 14:00
Cərrahi Onkologiyanın Məqsədləri Nələrdir?
Mətbəx
Bu gün, 13:31
Ulusumun Mətbəxində: Qoz şirniyyatı
Cəmiyyət
Bu gün, 13:00
Azərbaycan idmançılarının beynəlxalq yarış həftəsi
Mətbəx
Bu gün, 12:30
Ulusumun Mətbəxində: Toyuqlu Makaron
Sağlamlıq
Bu gün, 12:30
Kokosun Faydaları və Yerli Seçimlər
Sağlamlıq
Bu gün, 12:30
Onkologiya: Xərçənglə Mübarizədə Müasir Yanaşmalar
Sağlamlıq
Bu gün, 11:30
Kişilər daha çox infarkta məruz qalırlar - SƏBƏB
Mətbəx
Bu gün, 10:06
Azərbaycan mətbəxində Yapon havası
Populyar Xəbərlər
Polifenol Nedir? Polifenol Faydaları Polifenollarla Zəngin Qidalar
BUZOVNADA NƏLƏRLƏ QARŞILAŞDIQ? — Tarix, Ruh və Dinə Bağlılıq Məkanı VİDEO
Cabir İmanovun qəfil vəfatı ictimaiyyətdə dərin sarsıntı və kədər doğurub - VİDEO
Ulusumun Mətbəxində: Gürzə Ləzzəti
Cabir İmanovun ölüm anı - VİDEO
Qarabağ kətəsi resepti — dadlı və ətirli!