Ulusumun Mətbəxində: Qoz şirniyyatı
Uşaqlığımızın dadı: Qoz şirniyyatı
Tərkibi:
- 125 q kərə yağı (otaq temperaturunda)
- 100 q şəkər tozu
- 2 ədəd yumurta
- 1 paket qabartma tozu
- 1 paket vanil
- 400 q ələnmiş un
- 1 qutu (350 q) qatılaşdırılmış süd (doşenka)
- 100 q doğranmış qoz və ya badam
Hazırlanması:
1. Kərə yağı və şəkər tozunu bir qabda yaxşıca qarışdırın.
2. Yumurtaları əlavə edib mikserlə krem halına gələnədək çalın.
3. Vanil, qabartma tozu və unu hissə-hissə əlavə edib yumşaq, ələ yapışmayan xəmir yoğurun.
4. Xəmirdən təxminən 6 qramlıq kiçik kündələr düzəldin.
5. Qoz formalı qəlibdə ocağın üzərində hər iki tərəfini qızarana qədər bişirin.
İçlik üçün:
- Qatılaşdırılmış südü (doşenkanı) 10–15 dəqiqə bişirərək bir qədər qatılaşdırın.
- İçinə doğranmış qoz və ya badam əlavə edin.
- Bişmiş qoz yarılarının arasına bu içlikdən qoyaraq birləşdirin.
Sonda xırt-xırt, içi karamelli və qozlu — əsl əfsanəvi ləzzət!
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Populyar Xəbərlər
İbrahim İlyaslı : “Könül Dəftərim” — yaddaşımızı yaşadan sənədli film VİDEO
Hikmət Mirzəyev əfsanəvi kəşfiyyatçı Mühüd Orucovun atasını qəbul edib
İstanbulun Fatih rayonunda zəhərlənmə şübhəsi ilə baş verən ailə faciəsi ilə bağlı istintaq davam edir
Bir ailənin 4 üzvünün ölüm səbəbi MƏLUM OLDU
Asan və Dadlı Xəmir Resepti VİDEO
Aşıq Namig ATV-də: “Ailə qurduğum qadın sənətə yox, evə aid olmalıdır”
