Bu gün, 11:51 0 Mətbəx

Sadə hazırlanır, heyrətamiz dadır: Qozlu krambl ilə şirəli alma piroqu

Sadə hazırlanır, heyrətamiz dadır: Qozlu krambl ilə şirəli alma piroqu
Bu desert adi şarlottadan fərqli olaraq xırçıldayan xəmir, ətirli içlik və qozlu krambl ilə xüsusi ləzzət yaradır. Hazırlanması sadədir, amma nəticəsi həmişə möhtəşəm olur.

🥮 Xəmir üçün

200 q un

100 q soyuq kərə yağı

50 q şəkər tozu

1 yumurta

Bir çimdik duz

Un, şəkər, duz və doğranmış yağı ovxalayın, sonra yumurta əlavə edib yoğurun. Formanın içinə yayaraq kənarlarında nazik “bortik” yaradın.

🍏 İçlik üçün

4 ədəd turşməzə alma

50 q şəkər tozu

1 ç.q. darçın

½ limonun suyu

Almaları kub şəklində doğrayın, darçın və şəkərlə qarışdırıb xəmirin üzərinə düzün.

🌰 Krambl üçün

50 q soyuq kərə yağı

50 q un

50 q şəkər

50 q qoz ləpəsi (xırda doğranmış)

Ərzaqları ovxalayın, içliyin üzərinə səpin.

🔥 Bişirmə

180°C-də 40 dəqiqə bişirin. Xəmir qızılı rəng almalı, içlik isə ətir saçmalıdır.

🍨 Servis

Piroqu isti-isti, yanına bir top vanilli dondurma ilə təqdim edin. Soyuq və isti kontrastı dadı daha da vurğulayacaq.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: