Ulusumun Mətbəxində: Gürzə Ləzzəti
Ərzaqlar:
- 500 qram qiymə (quzu və ya mal əti)
- 2 ədəd soğan
- 2 stəkan un
- 1 stəkan su
- 1 ədəd yumurta
- 1 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı
- Duz, istiot
Hazırlanması:
1. Un, yumurta, su və duzu qarışdıraraq elastik xəmir yoğurun. Üzərini örtüb 20 dəqiqə dincəldin.
2. Soğanı xırda doğrayın, qiymə ilə qarışdırın, duz və istiot əlavə edin.
3. Xəmirdən nazik yuxa açın və kiçik dairələr kəsin.
4. Hər dairənin ortasına qiymə qoyaraq gürzə formasında bükün.
5. Qaynar duzlu suda 7–10 dəqiqə bişirin.
6. Süfrəyə sirkə və sarımsaqdan hazırlanan sousla verin.
Ulusum.az
- 500 qram qiymə (quzu və ya mal əti)
- 2 ədəd soğan
- 2 stəkan un
- 1 stəkan su
- 1 ədəd yumurta
- 1 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı
- Duz, istiot
Hazırlanması:
1. Un, yumurta, su və duzu qarışdıraraq elastik xəmir yoğurun. Üzərini örtüb 20 dəqiqə dincəldin.
2. Soğanı xırda doğrayın, qiymə ilə qarışdırın, duz və istiot əlavə edin.
3. Xəmirdən nazik yuxa açın və kiçik dairələr kəsin.
4. Hər dairənin ortasına qiymə qoyaraq gürzə formasında bükün.
5. Qaynar duzlu suda 7–10 dəqiqə bişirin.
6. Süfrəyə sirkə və sarımsaqdan hazırlanan sousla verin.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 14:01
Gizli Aclıq Nədir?
Mətbəx
Dünən, 12:12
Künefe Sevənlər Üçün Fərqli Resept
