Bu gün, 10:08 0 Mətbəx

Ulusumun Mətbəxində: Gürzə Ləzzəti

Ulusumun Mətbəxində: Gürzə Ləzzəti
Ərzaqlar:
- 500 qram qiymə (quzu və ya mal əti)
- 2 ədəd soğan
- 2 stəkan un
- 1 stəkan su
- 1 ədəd yumurta
- 1 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı
- Duz, istiot

Hazırlanması:
1. Un, yumurta, su və duzu qarışdıraraq elastik xəmir yoğurun. Üzərini örtüb 20 dəqiqə dincəldin.
2. Soğanı xırda doğrayın, qiymə ilə qarışdırın, duz və istiot əlavə edin.
3. Xəmirdən nazik yuxa açın və kiçik dairələr kəsin.
4. Hər dairənin ortasına qiymə qoyaraq gürzə formasında bükün.
5. Qaynar duzlu suda 7–10 dəqiqə bişirin.
6. Süfrəyə sirkə və sarımsaqdan hazırlanan sousla verin.

Ulusum.az

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.