Bu gün, 10:00 0 Mətbəx

Gürzə

Gürzə
Ərzaqlar:

500 q qiymə (quzu və ya mal əti)
2 ədəd soğan
2 stəkan un
1 stəkan su
1 yumurta
1 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı
Duz, istiot

Hazırlanması:

1. Un, yumurta, su və duzu qarışdıraraq elastik xəmir yoğurun, üzərini örtüb 20 dəq dincəldin.
2. Soğanı xırda doğrayın, qiymə ilə qarışdırın, duz və istiot əlavə edin.
3. Xəmirdən nazik yuxa açın, kiçik dairələr kəsin.
4. Hər dairənin içinə qiymə qoyub gürzə formasında bükün.
5. Qaynar duzlu suda bişirin (təxminən 7–10 dəq).
6. Süfrəyə sirkə-sarımsaq sousu ilə verilir.

Nuş olsun hamıya!

R.Daşdəmirova
Ulusum.az


Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: