Dünən, 17:00 0 Mətbəx

Gəzməyə Gürcüstana - Dadına Doyum Olmayan Ətli Kubdari İlə

Gəzməyə Gürcüstana - Dadına Doyum Olmayan Ətli Kubdari İlə
Kubdari yumşaq xəmirin və ərəb-şərq ədviyyatları ilə dadlandırılmış aromatik ətli içliyin mükəmməl vəhdətidir. Hazırlanması asan, nəticəsi isə heyranedici — çöldən xırtıldayan, içdən şirəli və doyumlu!

🧂 Tərkibi:

Xəmir üçün:

un – 450 q

kefir – 250 ml

bitki yağı – 70 ml

yumurta – 1 ədəd

qabartma tozu – 10 q

duz – 1 çay qaşığı

İçlik üçün:
qiymə – 600 q

soğan – 1 ədəd

bolqar bibəri – 0,5 ədəd

göyərti – 2 xörək qaşığı

ədviyyatlar – zövqə görə (istiot, zira, qırmızı bibər və s.)

yumurta sarısı – 1 ədəd (üzərinə sürtmək üçün)

süd – 1 xörək qaşığı

🥟 Hazırlanma qaydası:

Xəmiri yoğurun, üzərini örtüb 30 dəqiqə dincə qoyun.

Bu vaxt içliyi hazırlayın: qiymə, doğranmış soğan, bolqar bibəri, göyərti və ədviyyatları qarışdırın.

Xəmirdən kündələr düzəldin, içliklə doldurub bağlayın.

Üzərinə bıçaqla yüngülcə kəsiklər atın və yumurta sarısı + süd qarışığı ilə yağlayın.

Əvvəlcədən isidilmiş 190 °C sobada 25 dəqiqə bişirin.

İsti-isti süfrəyə verin — istər təkbaşına, istərsə də sevdiyiniz sousla!

Gəzməyə Gürcüstana - Dadına Doyum Olmayan Ətli Kubdari İlə


Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: