Hər gün istehlak etdiyiniz beş zərərli qida

Bəzi insanlar hər gün istehlak etdikləri bəzi məhsulların zərərli ola biləcəyini anlamırlar. Hər gün istehlak etmək vərdişi halına gəlmiş 5 zərərli məhsul bunlardır:
Şəkərli içkilər: Soda, meyvə şirələri və enerji içkiləri yüksək şəkər və kalori tərkibinə malikdir. Bu içkilər bədənin şəkər balansını pozur və piylənməyə səbəb ola bilər.
Fast food (Tez hazırlanan yeməklər): Həm fast food, həm də hazır yeməklər yüksək miqdarda doymuş yağlar və duz ehtiva edir. Bu cür qidalar ürək-damar xəstəlikləri və yüksək təzyiqə yol aça bilər.

Konfet və şirniyyatlar: Çox miqdarda şəkər, süni dadlandırıcılar və yağ tərkibinə malik olan şirniyyatlar bədənin yağlanmasına və şəkərli diabet riskinin artmasına səbəb ola bilər.
Ağ un məhsulları: Ağ çörək, pasta və digər ağ un məhsulları bədənin sürətlə şəkər istehsal etməsinə səbəb olur və bu da uzun müddətdə enerji azlığı və piylənmə ilə nəticələnə bilər.

Çipslər və paketlənmiş qəlyanaltılar: Yüksək natrium, transyağlar və konservantlar ehtiva edən bu qəlyanaltılar bədənin su tutmasına, təzyiqin yüksəlməsinə və damar sağlamlığının pisləşməsinə yol aça bilər.
Bu cür məhsulları müntəzəm olaraq istehlak etməkdən çəkinmək, sağlam həyat tərzi və balanslı pəhriz üçün vacibdir.
Səidə
Şəkərli içkilər: Soda, meyvə şirələri və enerji içkiləri yüksək şəkər və kalori tərkibinə malikdir. Bu içkilər bədənin şəkər balansını pozur və piylənməyə səbəb ola bilər.
Fast food (Tez hazırlanan yeməklər): Həm fast food, həm də hazır yeməklər yüksək miqdarda doymuş yağlar və duz ehtiva edir. Bu cür qidalar ürək-damar xəstəlikləri və yüksək təzyiqə yol aça bilər.

Konfet və şirniyyatlar: Çox miqdarda şəkər, süni dadlandırıcılar və yağ tərkibinə malik olan şirniyyatlar bədənin yağlanmasına və şəkərli diabet riskinin artmasına səbəb ola bilər.
Ağ un məhsulları: Ağ çörək, pasta və digər ağ un məhsulları bədənin sürətlə şəkər istehsal etməsinə səbəb olur və bu da uzun müddətdə enerji azlığı və piylənmə ilə nəticələnə bilər.

Çipslər və paketlənmiş qəlyanaltılar: Yüksək natrium, transyağlar və konservantlar ehtiva edən bu qəlyanaltılar bədənin su tutmasına, təzyiqin yüksəlməsinə və damar sağlamlığının pisləşməsinə yol aça bilər.
Bu cür məhsulları müntəzəm olaraq istehlak etməkdən çəkinmək, sağlam həyat tərzi və balanslı pəhriz üçün vacibdir.
Səidə
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Populyar Xəbərlər
Yeni Yaşımın Səssiz Gücü
Əlisultan İsgəndərzadə – Zəhmətlə Yoğrulmuş Ömür
Rəxşəndə – Günəşi Ürəyində Daşıyan Qadın
"Ulusum.az"-ın İşığı, Rəxşəndə İkram qızı — Doğum Günün Mübarək!
Xəzər Universitetində “Maarifçi” Proqramına Maraqlı Start!
Yaxşılıqla Gözəlləşən Dünya: Yunus Əmrənin İşığında Jalə Cəfərovanın Söz Yolu