Hər gün istehlak etdiyiniz beş zərərli qida
Bəzi insanlar hər gün istehlak etdikləri bəzi məhsulların zərərli ola biləcəyini anlamırlar. Hər gün istehlak etmək vərdişi halına gəlmiş 5 zərərli məhsul bunlardır:
Şəkərli içkilər: Soda, meyvə şirələri və enerji içkiləri yüksək şəkər və kalori tərkibinə malikdir. Bu içkilər bədənin şəkər balansını pozur və piylənməyə səbəb ola bilər.
Fast food (Tez hazırlanan yeməklər): Həm fast food, həm də hazır yeməklər yüksək miqdarda doymuş yağlar və duz ehtiva edir. Bu cür qidalar ürək-damar xəstəlikləri və yüksək təzyiqə yol aça bilər.
Konfet və şirniyyatlar: Çox miqdarda şəkər, süni dadlandırıcılar və yağ tərkibinə malik olan şirniyyatlar bədənin yağlanmasına və şəkərli diabet riskinin artmasına səbəb ola bilər.
Ağ un məhsulları: Ağ çörək, pasta və digər ağ un məhsulları bədənin sürətlə şəkər istehsal etməsinə səbəb olur və bu da uzun müddətdə enerji azlığı və piylənmə ilə nəticələnə bilər.
Çipslər və paketlənmiş qəlyanaltılar: Yüksək natrium, transyağlar və konservantlar ehtiva edən bu qəlyanaltılar bədənin su tutmasına, təzyiqin yüksəlməsinə və damar sağlamlığının pisləşməsinə yol aça bilər.
Bu cür məhsulları müntəzəm olaraq istehlak etməkdən çəkinmək, sağlam həyat tərzi və balanslı pəhriz üçün vacibdir.
Səidə
Şəkərli içkilər: Soda, meyvə şirələri və enerji içkiləri yüksək şəkər və kalori tərkibinə malikdir. Bu içkilər bədənin şəkər balansını pozur və piylənməyə səbəb ola bilər.
Fast food (Tez hazırlanan yeməklər): Həm fast food, həm də hazır yeməklər yüksək miqdarda doymuş yağlar və duz ehtiva edir. Bu cür qidalar ürək-damar xəstəlikləri və yüksək təzyiqə yol aça bilər.
Konfet və şirniyyatlar: Çox miqdarda şəkər, süni dadlandırıcılar və yağ tərkibinə malik olan şirniyyatlar bədənin yağlanmasına və şəkərli diabet riskinin artmasına səbəb ola bilər.
Ağ un məhsulları: Ağ çörək, pasta və digər ağ un məhsulları bədənin sürətlə şəkər istehsal etməsinə səbəb olur və bu da uzun müddətdə enerji azlığı və piylənmə ilə nəticələnə bilər.
Çipslər və paketlənmiş qəlyanaltılar: Yüksək natrium, transyağlar və konservantlar ehtiva edən bu qəlyanaltılar bədənin su tutmasına, təzyiqin yüksəlməsinə və damar sağlamlığının pisləşməsinə yol aça bilər.
Bu cür məhsulları müntəzəm olaraq istehlak etməkdən çəkinmək, sağlam həyat tərzi və balanslı pəhriz üçün vacibdir.
Səidə
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
25-04-2024, 10:50
Müasir dövrdə qidalanmada ən böyük probləmlərdən biri və ən başlıcası fast food, yəni tez hazır olan qidalara üstünlük
9-12-2024, 12:30
İnsan orqanizminə ən zərərli qidaların siyahısına aşağıdakı kateqoriyalarda olan məhsullar daxildir. Bu məhsulların
30-07-2024, 08:30
Zoğal mürəbbəsi, xüsusilə Asiya və Avropa mətbəxində populyar bir dadlandırıcıdır. Həmişə şirin və tangy dadı ilə
10-12-2024, 12:00
Təbii meyvə şirələri orqanizm üçün vacib olan bir çox vitamin, mineral və antioksidantlarla zəngindir. Onlar təkcə
25-12-2024, 12:00
Xəmir xörəkləri, xüsusilə Azərbaycan mətbəxində geniş yayılmış və sevilən yeməklərdir. Lakin bu cür qidaların həddindən
Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Dünya
Bu gün, 19:00
Belarus hökuməti öz səlahiyyətlərini dayandırıb
Maraqlı
Bu gün, 18:30
Hər gün saç yumaq saçlara zərərli ola bilər
Siyasət
Bu gün, 18:28
Azərbaycanda yeni dövlət rüsumları müəyyənləşib
Hadisə
Bu gün, 17:00
DİN: Oğurluqda şübhəli bilinən iki nəfər saxlanılıb
Maraqlı
Bu gün, 16:00
Hər gün istehlak etdiyiniz beş zərərli qida
Populyar Xəbərlər
Partlayışda ölən şəxsin qardaşı hadisədən danışıb
ABŞ-da təyyarə qəzası zamanı dispetçerlərin danışıqları dərc edilib
HAMAS Qırmızı Xaçın əməkdaşlarına daha yeddi girov təhvil verib
Ədalət Partiyası bələdiyyə seçkiləri ilə bağlı bəyanat yayıb
Ekstrovert? İntrovert? Ambivert!
ABŞ-da yeni genipavirus aşkarlanıb