Bu gün, 14:00 0 Mətbəx

Pomidor acikası – hər qarnirin kraliçası

Pomidor acikası – hər qarnirin kraliçası
Pomidorla hazırlanmış ətirli acika – bu, zəngin dadlı, ədviyyəli qəlyanaltıdır. Burada yetişmiş pomidorların şirinliyi, acı bibərin kəskinliyi və sarımsağın ədviyyatlı ətri mükəmməl şəkildə birləşir.

Resept:

3 kq pomidor

500 q şirin bibər

300 q acı bibər (istəyə görə)

200 q sarımsaq

1 stəkan şəkər

2 x.q. duz

100 ml 9%-lik sirkə

100 q bitki yağı

Pomidor və bibəri yuyub, toxumlarını təmizləyin və ət maşınından keçirin. Sarımsağı ayrıca xırdalayın. Böyük qazanda tərəvəz kütləsini digər inqrediyentlərlə qarışdırın, qaynadın və orta odda 40 dəqiqə bişirin, vaxtaşırı qarışdırın. Hazır acikanı isti-isti steril bankalara doldurub qapaqlarını möhkəm bağlayın, tərsinə çevirib örtün və soyumağa qoyun.

Soyuq yerdə saxlayın – bu ədviyyatlı qəlyanaltı bütün qış ərzində əla qorunur və zamanla dadı daha da gözəlləşir! Qatı konsistensiyası, yüngül turşuluğu və yandırıcı notları ilə o, ət yeməklərinə, şorbalara və qarnirlərə ideal əlavədir.

Ulusum.az


Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: