“Şəkərsiz” və ya “təbii” yazılarına kor-koranə inanma
Şəkərin Gizli Adları
İstehsalçılar aşağıdakı ifadələrlə şəkəri gizlədə bilirlər:
Qlükoza
Fruktoza
Saxaroza
Maltoza
Dekstroz
Qlükoza şərbəti
Yüksək fruktozalı qarğıdalı şərbəti (HFCS)
Bal
Agave siropu
Qəhvəyi düyü siropu
Yapon şərbəti
Karamel
Qara pekmez
Şəkər qamışı ekstraktı
Invert şəkər
Bir məhsulun etiketində “şəkər əlavə olunmayıb” yazılsa belə, bu o demək deyil ki, tərkibində şəkər yoxdur — sadəcə şəkər başqa ad altında gizlədilib.
🍫 Bu hiylə niyə edilir?
İstehlakçını aldatmaq üçün – insanlar “şəkər” sözünü görməyincə məhsulu daha sağlam hesab edirlər.
Məhsulun dadını yaxşılaşdırmaq – şəkər qida sənayesində təkcə şirinlik üçün yox, həm də struktur, rəng və saxlanma müddəti üçün istifadə olunur.
Etiketdə şəkərin faizini az göstərmək üçün – şəkər müxtəlif adlarla göstərilərsə, o tərkib siyahısında daha aşağı yerlərdə yazılır və bu da istehlakçını çaşdıra bilər.
✅ Nə etməli?
Etiketi diqqətlə oxu.
“-oza” ilə bitən sözlərə diqqət et (maltoza, fruktoza və s.).
“Şəkərsiz” və ya “təbii” yazılarına kor-koranə inanma.
Tərkib siyahısında ilk 3 maddəyə bax – onlar məhsulun əsas hissəsidir.
Ev şəraitində yemək hazırlamağa üstünlük ver.
Ulusum.az
İstehsalçılar aşağıdakı ifadələrlə şəkəri gizlədə bilirlər:
Qlükoza
Fruktoza
Saxaroza
Maltoza
Dekstroz
Qlükoza şərbəti
Yüksək fruktozalı qarğıdalı şərbəti (HFCS)
Bal
Agave siropu
Qəhvəyi düyü siropu
Yapon şərbəti
Karamel
Qara pekmez
Şəkər qamışı ekstraktı
Invert şəkər
Bir məhsulun etiketində “şəkər əlavə olunmayıb” yazılsa belə, bu o demək deyil ki, tərkibində şəkər yoxdur — sadəcə şəkər başqa ad altında gizlədilib.
🍫 Bu hiylə niyə edilir?
İstehlakçını aldatmaq üçün – insanlar “şəkər” sözünü görməyincə məhsulu daha sağlam hesab edirlər.
Məhsulun dadını yaxşılaşdırmaq – şəkər qida sənayesində təkcə şirinlik üçün yox, həm də struktur, rəng və saxlanma müddəti üçün istifadə olunur.
Etiketdə şəkərin faizini az göstərmək üçün – şəkər müxtəlif adlarla göstərilərsə, o tərkib siyahısında daha aşağı yerlərdə yazılır və bu da istehlakçını çaşdıra bilər.
✅ Nə etməli?
Etiketi diqqətlə oxu.
“-oza” ilə bitən sözlərə diqqət et (maltoza, fruktoza və s.).
“Şəkərsiz” və ya “təbii” yazılarına kor-koranə inanma.
Tərkib siyahısında ilk 3 maddəyə bax – onlar məhsulun əsas hissəsidir.
Ev şəraitində yemək hazırlamağa üstünlük ver.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 15:00
Cinsi Yolla Keçən Təhlükəli İnfeksiyalar
Sağlamlıq
Dünən, 14:00
ROZASEA (Qızılgül) Xəstəliyi Nədir?
Populyar Xəbərlər
“Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı”: Türk Dünyasında Yaradıcı Körpü VİDEO
Harun Çiçi: Saç Üzərində Yaradıcılıq və Emosional Portretlərin Ustası
“Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı”: Türk Dünyasında Qlobal Sənət Körpüsü
Səmərqənd – Registan Meydanı VİDEO
Aysel Xanlarqızı Safarlı – Poeziyada Millət və Duyğuların Səsi - VİDEO
İlan Dəri Fabrikasının İçərisində: İlan Dərisindən Brendlər - VİDEO
