Arıqlamaq üçün bankada "tənbəl" yulaf sıyığı - FOTO Mətbəx
Bu resept günə sağlam və dadlı başlamaq üçün ideal seçimdir. Üstəlik, istəyə və mövsümə görə asanlıqla uyğunlaşdırıla bilər. Tənbəl yulaf sıyığı yoqurtla Lazım olanlar: 4 xörək qaşığı yulaf lopası (daha yaxşı nəticə üçün yavaş bişən növ) 100 ml süd və ya bitki əsaslı içki (yulaf, badam, hindqozu, banan) 100 ml şəkərsiz təbii yoqurt 1 çay...
21-05-2025, 11:00
Niyə kərə yağında bişirilmiş şirniyyat zərərlidir? Mətbəx
Kərə yağı ilə hazırlanmış şirniyyatlar dadlı və qidalı görünə bilər, amma sağlamlıq üçün müəyyən risklər daşıyır. Kərə yağı doymuş yağlarla zəngindir və bu yağların çox miqdarda qəbulu ürək-damar xəstəlikləri, xolesterol səviyyəsinin yüksəlməsi və piylənmə kimi problemlərə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, kərə yağı istiliyə məruz qaldıqda...
19-05-2025, 17:00
Mətbəxdə Möcüzə Yarandımı? Bəli, Bizim Süd Çörəyimiz Sayəsində! Mətbəx
Səhərin ilk işıqlarıyla sobadan gələn isti çörək qoxusu evin hər küncünü sarır... Südün yumşaqlığı və unun saflığı ilə yoğrulan bu çörək nəinki mədəniyyətimizin, həm də uşaqlıq xatirələrimizin ayrılmaz bir hissəsidir. Hər dilimi nostalji, hər loxması rahatlıq gətirən süd çörəyi həm doyurucu, həm də ruhu oxşayan bir dad təqdim edir....
19-05-2025, 16:00
Onu Təəccübləndir: Steyki Necə Düzgün Qızartmalı? - FOTO Mətbəx
Əgər sevdiyin kişini (və ya qonağını) mətbəxdə öz bacarığınla heyrətləndirmək istəyirsənsə, mükəmməl bişmiş ət steyki əla seçimdir. Sadə görünən bu yeməyin sirri detallardadır – temperatur, ətin keyfiyyəti və düzgün bişirmə texnikası. Qısa məsləhətlər – “onun” dadını damağında qoyacaq steyk üçün: 🥩 Əti otaq temperaturuna gətir – soyuq ət...
18-05-2025, 18:00