28-09-2025, 09:20 0 Mətbəx

Moruqlu qarğıdalı və buğda unundan hazırlanmış blinçiklər

Moruqlu qarğıdalı və buğda unundan hazırlanmış blinçiklər
Səhər yeməyi

Tərkibi:
⚪️ Buğda unu – 25 q
⚪️ Qarğıdalı unu – 15 q
⚪️ Yumurta – 50 q (1 ədəd)
⚪️ Süd (1,5%) – 60 ml
⚪️ Qabartma tozu – 3 q
⚪️ Duz – bir çimdik
⚪️ Bitki yağı – 5 q (qızartmaq üçün)
⚪️ Təzə moruq – 30 q

Hazırlanması:
Hər iki un növünü və qabartma tozunu dərin bir qaba ələyin. Duz əlavə edib quru qarışımı qarışdırın. Ayrı qabda yumurta ilə südü çalın.
Maye qarışımı yavaş-yavaş unun üzərinə əlavə edin, daim qarışdırın. Qarışığı topaqsız, vahid konsistensiya alınana qədər qarışdırın. Glutenin şişməsi üçün xəmiri 10 dəqiqə ğözlədin.

Orta odda yapışmayan tavanı qızdırın. Silikon fırça ilə az miqdarda yağ çəkin. Xəmiri yemək qaşığı ilə 6-7 sm diametrdə blinçik formasında tökün.
Üzərində qabarcıqlar əmələ gələnə qədər 2-3 dəqiqə bişirin. Sonra diqqətlə çevirin və əlavə 1,5–2 dəqiqə bişirin. Hazır blinçikləri boşqaba yığın və üzərini moruqla bəzəyin.

R.Daşdəmirova
ULUSUM.AZ


Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.