Azduzlu qızılbalıqlı ispanaq ruleti
Xəmir üçün:
- 150 qram donmuş ispanaq (əvvəlcə buzunu açın və suyunu yaxşıca sıxın)
- 3 ədəd yumurtanın ağ hissəsi
- 2-3 çimdik duz (yumurta ağını çalmaq üçün)
- 50 qram un
- 3-4 xörək qaşığı su və ya 1x.q xama (konsistensiyaya görə)


İçlik üçün:
- 300 qram krem pendir
- 1 xörək qaşığı qaymaq (pendiri yumşaltmaq üçün)
- 200 qram nazik doğranmış azduzlu qızılbalıq (və ya başqa balıq)

Hazırlanma qaydası:
1.Yumurtanın ağlarını duzla bərkiyənədək çalın.
2. Donmuş ispanağı buzdan çıxarıb suyunu yaxşı sıxın əzin.
3. İspanağa unu və yumurta sarılarını qatıb blenderlə əzin
4. İspanaqlı qarışımı yumurta ağının üzərinə əlavə edib yavaş-yavaş qarışdırın.
5. Hazır qarışığı perqament kağız sərilmiş listə (təxminən 22x23 sm ölçüdə) yayaraq bərabər səviyyədə yayın.
6. Əvvəlcədən 180°C-yə qədər qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Xəmir qurumamalıdır.
7. Əgər rulet bişəndən sonra quru və sərt çıxıbsa,çətinliklə kağızdan ayrılırsa o zaman üzərinə nəm dəsmal örtüb 5 dəqiqə gözlədin.
8. Krem pendiri qaymaqla qarışdırın.
9. Bişmiş xəmiri açın, üzərinə pendiri yayın və balıq dilimlərini düzün.
10. Sıx şəkildə rulon şəklində bükün, streçə sarıyıb soyuducuda 20 dəqiqə saxlayın.
11. Soyuduqdan sonra rulonu 1,5 sm qalınlığında doğrayın və süfrəyə verin.



Ulusum.az
- 150 qram donmuş ispanaq (əvvəlcə buzunu açın və suyunu yaxşıca sıxın)
- 3 ədəd yumurtanın ağ hissəsi
- 2-3 çimdik duz (yumurta ağını çalmaq üçün)
- 50 qram un
- 3-4 xörək qaşığı su və ya 1x.q xama (konsistensiyaya görə)


İçlik üçün:
- 300 qram krem pendir
- 1 xörək qaşığı qaymaq (pendiri yumşaltmaq üçün)
- 200 qram nazik doğranmış azduzlu qızılbalıq (və ya başqa balıq)

Hazırlanma qaydası:
1.Yumurtanın ağlarını duzla bərkiyənədək çalın.
2. Donmuş ispanağı buzdan çıxarıb suyunu yaxşı sıxın əzin.
3. İspanağa unu və yumurta sarılarını qatıb blenderlə əzin
4. İspanaqlı qarışımı yumurta ağının üzərinə əlavə edib yavaş-yavaş qarışdırın.
5. Hazır qarışığı perqament kağız sərilmiş listə (təxminən 22x23 sm ölçüdə) yayaraq bərabər səviyyədə yayın.
6. Əvvəlcədən 180°C-yə qədər qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Xəmir qurumamalıdır.
7. Əgər rulet bişəndən sonra quru və sərt çıxıbsa,çətinliklə kağızdan ayrılırsa o zaman üzərinə nəm dəsmal örtüb 5 dəqiqə gözlədin.
8. Krem pendiri qaymaqla qarışdırın.
9. Bişmiş xəmiri açın, üzərinə pendiri yayın və balıq dilimlərini düzün.
10. Sıx şəkildə rulon şəklində bükün, streçə sarıyıb soyuducuda 20 dəqiqə saxlayın.
11. Soyuduqdan sonra rulonu 1,5 sm qalınlığında doğrayın və süfrəyə verin.



Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 14:00
Azduzlu qızılbalıqlı ispanaq ruleti
Populyar Xəbərlər
Hikmət Mirzəyev əfsanəvi kəşfiyyatçı Mühüd Orucovun atasını qəbul edib
Müasir Sistem Yorğun İnsan Modelini Gücləndirir: Cəmiyyət Susur, Düzən Güclənir
"Tibbi İstehsalçıların iş forumu" və 11-ci Türk Tibb Dünyası Qurultayı Ankarada keçiriləcək
Honkonqun Tay Po rayonunda yanğın VİDEO
Yasamalda yaşayış binasında yanğın nəticəsində ölənlər var
Noyabrın 22-si – Azərbaycanın ədliyyə orqanlarının yaradılmasının 107-ci ildönümüdür.
