Bu gün, 14:00 0 Mətbəx

Azduzlu qızılbalıqlı ispanaq ruleti

Azduzlu qızılbalıqlı ispanaq ruleti
Xəmir üçün:
- 150 qram donmuş ispanaq (əvvəlcə buzunu açın və suyunu yaxşıca sıxın)
- 3 ədəd yumurtanın ağ hissəsi
- 2-3 çimdik duz (yumurta ağını çalmaq üçün)
- 50 qram un
- 3-4 xörək qaşığı su və ya 1x.q xama (konsistensiyaya görə)

Azduzlu qızılbalıqlı ispanaq ruleti




İçlik üçün:
- 300 qram krem pendir
- 1 xörək qaşığı qaymaq (pendiri yumşaltmaq üçün)
- 200 qram nazik doğranmış azduzlu qızılbalıq (və ya başqa balıq)



Hazırlanma qaydası:
1.Yumurtanın ağlarını duzla bərkiyənədək çalın.
2. Donmuş ispanağı buzdan çıxarıb suyunu yaxşı sıxın əzin.
3. İspanağa unu və yumurta sarılarını qatıb blenderlə əzin
4. İspanaqlı qarışımı yumurta ağının üzərinə əlavə edib yavaş-yavaş qarışdırın.
5. Hazır qarışığı perqament kağız sərilmiş listə (təxminən 22x23 sm ölçüdə) yayaraq bərabər səviyyədə yayın.
6. Əvvəlcədən 180°C-yə qədər qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Xəmir qurumamalıdır.
7. Əgər rulet bişəndən sonra quru və sərt çıxıbsa,çətinliklə kağızdan ayrılırsa o zaman üzərinə nəm dəsmal örtüb 5 dəqiqə gözlədin.
8. Krem pendiri qaymaqla qarışdırın.
9. Bişmiş xəmiri açın, üzərinə pendiri yayın və balıq dilimlərini düzün.
10. Sıx şəkildə rulon şəklində bükün, streçə sarıyıb soyuducuda 20 dəqiqə saxlayın.
11. Soyuduqdan sonra rulonu 1,5 sm qalınlığında doğrayın və süfrəyə verin.







Ulusum.az

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.