Trüfel tortunun hazırlanma qaydası
Tərkibi:
- 225 q kərə yağı
- 460 q 55-70%-li şokolad
- 9 yumurta
- 100 q şəkər tozu
- 1/4 ç.q. limon duzu və ya 0,5 ç.q. limon şirəsi
- kakao tozu (bəzək)
23 sm diametrli forma gərək olacaq
Şokoladla yağı daim qarışdıraraq vam odda əridin.
Yumurtaların ağını sarısından ayırın. Yumurta sarılarını şəkər tozu ilə 5 dəqiqə ərzində möhkəm çalın.
Bu qarışığı soyumuş yağlı şokoladla qaşıqla qarışdırın.
Yumurta ağlarını ayrıca limon duzu ilə çalın. (Beze halınadək çalmaq lazım deyil, yoxsa çalınmış yumurta sarıları ilə qarışmayacaq).
Çalınmış yumurta ağlarını ehtiyatla, qaşıq-qaşıq, altdan-yuxarı olmaqla yumurta sarılarıyla qarışdırın (mikserdən qətiyyən istifadə etməyin).
Kənarları açılan formanın dibini və divarlarını yağlayıb un səpin. Xəmiri içinə töküb hamarlayın.
Əgər forma kənarları açılan deyilsə, o zamani içinə folqa döşəyin ki, korju çıxarmaq asan olsun.
150 dərəcə qızdırılmış sobada 35 dəqiqə bişirin (maksimum 40 dəqiqə).
Əgər daha uzun müddət bişirsəniz, o zaman korj adi biskvitə dönəcək.
Tortu formada tam soyudun, bundan sonra 1 gecə soyuducuda saxlayın.
Tortu doğramaq asan olsun deyə bıçağı qızdırın.
Ulusum.az
- 225 q kərə yağı
- 460 q 55-70%-li şokolad
- 9 yumurta
- 100 q şəkər tozu
- 1/4 ç.q. limon duzu və ya 0,5 ç.q. limon şirəsi
- kakao tozu (bəzək)
23 sm diametrli forma gərək olacaq
Şokoladla yağı daim qarışdıraraq vam odda əridin.
Yumurtaların ağını sarısından ayırın. Yumurta sarılarını şəkər tozu ilə 5 dəqiqə ərzində möhkəm çalın.
Bu qarışığı soyumuş yağlı şokoladla qaşıqla qarışdırın.
Yumurta ağlarını ayrıca limon duzu ilə çalın. (Beze halınadək çalmaq lazım deyil, yoxsa çalınmış yumurta sarıları ilə qarışmayacaq).
Çalınmış yumurta ağlarını ehtiyatla, qaşıq-qaşıq, altdan-yuxarı olmaqla yumurta sarılarıyla qarışdırın (mikserdən qətiyyən istifadə etməyin).
Kənarları açılan formanın dibini və divarlarını yağlayıb un səpin. Xəmiri içinə töküb hamarlayın.
Əgər forma kənarları açılan deyilsə, o zamani içinə folqa döşəyin ki, korju çıxarmaq asan olsun.
150 dərəcə qızdırılmış sobada 35 dəqiqə bişirin (maksimum 40 dəqiqə).
Əgər daha uzun müddət bişirsəniz, o zaman korj adi biskvitə dönəcək.
Göstərilən müddətdən sonra trüfel tərpədəndə "titrəyəcək", xüsusilə də ortası, amma bu belə də olmalıdır. 1 gecə soyuducuda qalandan sonra normal halına gəlib bərkiyəcək.
Tortu formada tam soyudun, bundan sonra 1 gecə soyuducuda saxlayın.
Tortu doğramaq asan olsun deyə bıçağı qızdırın.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 12:00
Trüfel tortunun hazırlanma qaydası
Sağlamlıq
Bu gün, 11:30
Dırnağın ətə batması — Onikokriptoz
Sağlamlıq
Bu gün, 10:07
Rəşad Mahmudovdan vacib xəbərdarlıq
Populyar Xəbərlər
“Boş Yer” – Tələbələrdən ibarət yaradıcı heyətlə çəkilmiş ilk bədii film - VİDEO
Məşhur stilist Harun Cici Azərbaycanda – Sufi irsi və qonaqpərvərlik vurğusu
Göyçay – Nar Bayramı: Milli Dəyərlərin və Zəhmətin Təntənəsi - VİDEO
Aslan ürəkli - "Bakirə Kraliça" niyə heç vaxt evlənmədi?
Şair-qiraətçi Müşfiqə Baləddin "Atam nə vaxt gələcək?"... VİDEO
Mətbuat Şurası Prezident İlham Əliyevə təbrik məktubu ünvanladı
