Qatı, ətirli və acılı badımcan İKRASI
3 kq badımcan, 40 dəqiqə – və bütün qış süfrəndə! Bu ətirli ikra acı bibərin pikant notu ilə sənin konservlərinin kraliçasına çevriləcək! Qatı, doyumlu və inanılmaz dadlı – kartofla, ətlə və ya sadəcə çörəklə əla gedir. Hazırlanması uzun görünə bilər, amma nəticə dəyər!
Tərkibi
Badımcan – 3 kq
Pomidor – 1,5 kq
Soğan – 1 kq
Yerkökü – 1 kq
Şirin bibər – 1 kq
Acı bibər – 2 ədəd (və ya zövqə görə)
Bitki yağı – 400 ml
Duz – 3 x.q.
Şəkər – 1 x.q.
Sirkə esensiyası – 1 ç.q.
Hazırlanma qaydası
Badımcanı kub şəklində doğra, duzlu suda 40 dəqiqə saxla (acı dadını çıxarmaq üçün).
Soğanı xırda doğra, yerkökünü sürtgəcdən keçir, şirin bibəri kub şəklində doğra, acı bibəri xırda doğra, pomidorları da kub şəklində hazırla.
Bütün tərəvəzləri ayrıca qızart: əvvəlcə sıxılmış badımcanı qızılı rəngə qədər, sonra soğanı şəffaflaşana qədər, yerkökünü yumşalana qədər, şirin bibəri isə yüngülcə. Hərini böyük qazana əlavə et.
Pomidoru ayrıca qapaq altında 10 dəqiqə bişir, sonra digər tərəvəzlərin üzərinə əlavə et.
Acı bibəri, duzu, şəkəri və sirkəni əlavə et. Aşağı odda 40 dəqiqə qarışdıra-qarışdıra bişir.
Daha kremli tekstura üçün blenderdən keçirmək olar.
Hazır ikranı steril bankalara doldur, 15 dəqiqə sterilizə et və bağla. Soyuyana qədər örtüb saxla.
🪻 Soyuq və quru yerdə bütün qış qalır.
Nuş olsun və bol uğurlu konservlər!
Tərkibi
Badımcan – 3 kq
Pomidor – 1,5 kq
Soğan – 1 kq
Yerkökü – 1 kq
Şirin bibər – 1 kq
Acı bibər – 2 ədəd (və ya zövqə görə)
Bitki yağı – 400 ml
Duz – 3 x.q.
Şəkər – 1 x.q.
Sirkə esensiyası – 1 ç.q.
Hazırlanma qaydası
Badımcanı kub şəklində doğra, duzlu suda 40 dəqiqə saxla (acı dadını çıxarmaq üçün).
Soğanı xırda doğra, yerkökünü sürtgəcdən keçir, şirin bibəri kub şəklində doğra, acı bibəri xırda doğra, pomidorları da kub şəklində hazırla.
Bütün tərəvəzləri ayrıca qızart: əvvəlcə sıxılmış badımcanı qızılı rəngə qədər, sonra soğanı şəffaflaşana qədər, yerkökünü yumşalana qədər, şirin bibəri isə yüngülcə. Hərini böyük qazana əlavə et.
Pomidoru ayrıca qapaq altında 10 dəqiqə bişir, sonra digər tərəvəzlərin üzərinə əlavə et.
Acı bibəri, duzu, şəkəri və sirkəni əlavə et. Aşağı odda 40 dəqiqə qarışdıra-qarışdıra bişir.
Daha kremli tekstura üçün blenderdən keçirmək olar.
Hazır ikranı steril bankalara doldur, 15 dəqiqə sterilizə et və bağla. Soyuyana qədər örtüb saxla.
🪻 Soyuq və quru yerdə bütün qış qalır.
Nuş olsun və bol uğurlu konservlər!
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 16:33
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
Sağlamlıq
Dünən, 10:00
Toyuq korluğu və ya retinitis pigmentoza
Mətbəx
Dünən, 20:56
Kokoslu Topçular – Şirinliyin ən ləzzətli halı
Mətbəx
Dünən, 09:30
Kokoslu Topçular – Şirinliyin ən ləzzətli halı
Mətbəx
22-10-2025, 12:27
Qarışıq Turşu Resepti
Mətbəx
22-10-2025, 12:00
Qarabaşaq sevirsiniz?
Mətbəx
22-10-2025, 10:30
Mərci Kiftəsi Resepti
Populyar Xəbərlər
“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Arolun sənət aynasından baxış
Rənglərin Qardaşlığı Daşkənddə Birləşdi – Ulusum.az Sənətin Diplomatiyasını Yaradır
Şah-i Zinda – “Yaşayan Şah”ın Əbədi Abidəsi
Göz rəngini dəyişmək gələcəkdə ciddi fəsadlara yol aça bilər VİDEO
Göz problemləri vaxtında aşkarlanmasa, gec ola bilər - Göz Sağlamlığı Gecikməni Bağışlamır
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
