Qidalara "qurd tozu" qatılmasına icazə verildi

Avropa İttifaqında, sarı un qurdlarının orijinal halda işlənmiş və ultrabənövşəyi işıqla emal edilmiş tozunun yeni qida məhsulu kimi istifadəsi təsdiqlənib. Bu toz çörək, makaron, peçenye və hətta konservlərdə istifadə oluna biləcək.
İstehsalçı, məhsulun etiketində bu tozdan istifadə olunduğunu göstərməlidir və məhsulda tozun miqdarı 100 qramda 4 qramdan çox olmamalıdır. Avropa ekspertləri, bu tozun yeməkləri zövqünü dəyişdirmədən proteinlə zənginləşdirəcəyini bildirir və tozun tamamilə təhlükəsiz olduğunu, çünki "sərt elmi qiymətləndirmədən keçib" qeyd edirlər.
Səidə
İstehsalçı, məhsulun etiketində bu tozdan istifadə olunduğunu göstərməlidir və məhsulda tozun miqdarı 100 qramda 4 qramdan çox olmamalıdır. Avropa ekspertləri, bu tozun yeməkləri zövqünü dəyişdirmədən proteinlə zənginləşdirəcəyini bildirir və tozun tamamilə təhlükəsiz olduğunu, çünki "sərt elmi qiymətləndirmədən keçib" qeyd edirlər.
Səidə
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Hadisə
Bu gün, 18:30
Şamaxıda zəlzələ olub
Hadisə
Bu gün, 16:49
ADA məktəbinin şagirdi vəfat edib
Siyasət
Bu gün, 16:16
Zakir Həsənov Yaşar Güler ilə görüşüb
---
Bu gün, 15:28
12 Aprel dünyada Kosmonavtika Günü
Şou-biznes
Bu gün, 15:00
Bakı Hazır Ol: Timberleyk Mikrafonu Əlinə Alır!
Siyasət
Bu gün, 14:37
Ceyhun Bayramov Antalyada Ararat Mirzoyanla görüşür
Populyar Xəbərlər