QRİL dönər və hot-doqdan da ZƏRƏRLİDİR... Çünki

Xüsusi elektrik sobada hazırlanan qrillər dönər, hot-doqdan da zərərlidir.
ULUSUM.az xəbər verir ki, Kanzass universitetinin alimləri qrilin hansı xərçəng növü yaratdığını araşdırıb.
Məlum olub ki, xərçəng yaradan kanserogen maddə bekon və qrildə eynidir. Əksinə zərərli hesab edilən hot doqlar daha faydalıdır, çünki o daha aşağı temperaturda hazırlanır və geterosiklik aminlər onda daha azdır. Kolnhasada aninlər 0,05 nq, sosisdə 0,5 nnq-dir. Toyuq qrilində bu miqdar 1,9 nq-ə çatır. Bu isə normadan 2 dəfə çoxdur.
Xüsusən qrilin dərisi, səthi bu maddələrlə dolur.
Ona görə alimlər qril yeməyi tövsiyə etmir. Qrildən başqa digər qidalarla da biz az qala hər gün bu aminləri qəbul edirik. Qril daha çox süd vəzi, bağırsaq, mədəaltı vəz və mədə xərçənginə səbəb olur.
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Dünya
Bu gün, 21:57
Ağ Evdə Tramp və Zelenskinin görüşü keçirilir - VİDEO
Dünya
Bu gün, 18:00
CNN: Tramp Zelenskiyə “acı həbi udmağı” tələb edir
Gündəm
Bu gün, 17:42
Azərbaycan Deflimpiya Komitəsi EDSO-nun Hannover Konqresində təmsil olundu - FOTO
İqtisadiyyat
Bu gün, 17:00
SOCAR və CIMA arasında yeni əməkdaşlıq sazişi
Siyasət
Bu gün, 16:48
İlham Əliyev İsrailin yeni səfirini qəbul edib
Mətbəx
Bu gün, 16:20
Moruq Jelesi – Yayın Şirin Sehrı
Populyar Xəbərlər
12 avqust – gənclərin səsi, enerjisi və gələcəyin ümididir
Rusiyada Şimali Koreyalı İşçilərə “Qul” Kimi Münasibət
Qışa hazırlıq: Bilənlər bilir…
Şəkidə minik avtomobili evakuatorla toqquşdu: ölən və xəsarət alan var
Şəhidlər xiyabanında qeyri-etik videolar çəkən turistlər saxlanıldı - VİDEO
Trampın gömrük vergiləri lüks brendlərə ağır zərbə vurdu