Yay nemətini qışa daşıyın: Bal və xardallı marinadlı kabak resepti
Kabak — yay mövsümünün ən faydalı və universal tərəvəzlərindən biridir. Onlar lif, vitamin və antioksidantlarla zəngindir, sağlamlığı dəstəkləyir və arıqlamağa kömək edir.
Ən əsası isə — konservləşdirmə, qurudulma və ya dondurulma zamanı nə dadını, nə də faydalı xüsusiyyətlərini itirmir.
Ulusum.az aşpazlarla birlikdə bol məhsuldarlığı qışa saxlamağın yollarını təqdim edir.
Tərkibi:
2 kq gənc, bərk kabak
2 litr su
240 ml 6%-li ağ üzüm sirkəsi
80 qram maye bal
50 qram dənəvər xardal
40 qram duz
10 ədəd qara istiot dənəsi
5 diş sarımsaq
5 budaq təzə rozmarin
2 dəfnə yarpağı
Hazırlanması:
Kabakları yuyub 5–6 sm uzunluğunda çubuqlar şəklində doğrayın. Əgər fiqurlu bıçaq istifadə etsəniz, daha gözəl görünəcək.
Doğranmış kabakları sterilizasiya olunmuş bankalara sarımsaq, rozmarin, istiot və dəfnə yarpağı ilə birlikdə yerləşdirin.
Marinadı hazırlayın: su, sirkə, bal, duz və xardalı qarışdırıb qaynadın. 2 dəqiqə bişirin.
İsti marinadı kabakların üzərinə tökün.
Bankaları 5–10 dəqiqə sterilizasiya edin, sonra hermetik bağlayın, çevirin və tam soyuyana qədər örtün.
🥒 Beləliklə, yay kabaklarının dadını və faydasını qışa qədər saxlaya bilərsiniz!
Ən əsası isə — konservləşdirmə, qurudulma və ya dondurulma zamanı nə dadını, nə də faydalı xüsusiyyətlərini itirmir.
Ulusum.az aşpazlarla birlikdə bol məhsuldarlığı qışa saxlamağın yollarını təqdim edir.
Tərkibi:
2 kq gənc, bərk kabak
2 litr su
240 ml 6%-li ağ üzüm sirkəsi
80 qram maye bal
50 qram dənəvər xardal
40 qram duz
10 ədəd qara istiot dənəsi
5 diş sarımsaq
5 budaq təzə rozmarin
2 dəfnə yarpağı
Hazırlanması:
Kabakları yuyub 5–6 sm uzunluğunda çubuqlar şəklində doğrayın. Əgər fiqurlu bıçaq istifadə etsəniz, daha gözəl görünəcək.
Doğranmış kabakları sterilizasiya olunmuş bankalara sarımsaq, rozmarin, istiot və dəfnə yarpağı ilə birlikdə yerləşdirin.
Marinadı hazırlayın: su, sirkə, bal, duz və xardalı qarışdırıb qaynadın. 2 dəqiqə bişirin.
İsti marinadı kabakların üzərinə tökün.
Bankaları 5–10 dəqiqə sterilizasiya edin, sonra hermetik bağlayın, çevirin və tam soyuyana qədər örtün.
🥒 Beləliklə, yay kabaklarının dadını və faydasını qışa qədər saxlaya bilərsiniz!
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
8-12-2025, 14:00
HƏKİM TÖVSİYƏSİ
Mətbəx
8-12-2025, 12:45
Balqabaqlı Keks Resepti
Mətbəx
8-12-2025, 09:30
Çin alimləri əti əvəzləyə bilən göbələk icad ediblər
Sağlamlıq
8-12-2025, 09:30
Emal olunmuş ət məhsulları: piylənmə və diabet riskini artırır
Populyar Xəbərlər
Xaçmazda “Şanlı Zəfər Tariximiz” adlı anım tədbiri keçirilib
Ağstafa RİH başçısı Seymur Orucov tanınmış şair Qurban Həmid oğlu ilə görüşüb
Qaradağda dəhşətli yanğın: 4 nəfər həyatını itirdi - 4 nəfər öldü VİDEO
Meksikada partlayış: Ölən və yaralananlar var
Hindistanda gecə klubunda yanğın - Ölənlər Var
Özbəkistanda turizmdən gəlirlər rekord həddə çatıb
