Yay nemətini qışa daşıyın: Bal və xardallı marinadlı kabak resepti
Kabak — yay mövsümünün ən faydalı və universal tərəvəzlərindən biridir. Onlar lif, vitamin və antioksidantlarla zəngindir, sağlamlığı dəstəkləyir və arıqlamağa kömək edir.
Ən əsası isə — konservləşdirmə, qurudulma və ya dondurulma zamanı nə dadını, nə də faydalı xüsusiyyətlərini itirmir.
Ulusum.az aşpazlarla birlikdə bol məhsuldarlığı qışa saxlamağın yollarını təqdim edir.
Tərkibi:
2 kq gənc, bərk kabak
2 litr su
240 ml 6%-li ağ üzüm sirkəsi
80 qram maye bal
50 qram dənəvər xardal
40 qram duz
10 ədəd qara istiot dənəsi
5 diş sarımsaq
5 budaq təzə rozmarin
2 dəfnə yarpağı
Hazırlanması:
Kabakları yuyub 5–6 sm uzunluğunda çubuqlar şəklində doğrayın. Əgər fiqurlu bıçaq istifadə etsəniz, daha gözəl görünəcək.
Doğranmış kabakları sterilizasiya olunmuş bankalara sarımsaq, rozmarin, istiot və dəfnə yarpağı ilə birlikdə yerləşdirin.
Marinadı hazırlayın: su, sirkə, bal, duz və xardalı qarışdırıb qaynadın. 2 dəqiqə bişirin.
İsti marinadı kabakların üzərinə tökün.
Bankaları 5–10 dəqiqə sterilizasiya edin, sonra hermetik bağlayın, çevirin və tam soyuyana qədər örtün.
🥒 Beləliklə, yay kabaklarının dadını və faydasını qışa qədər saxlaya bilərsiniz!
Ən əsası isə — konservləşdirmə, qurudulma və ya dondurulma zamanı nə dadını, nə də faydalı xüsusiyyətlərini itirmir.
Ulusum.az aşpazlarla birlikdə bol məhsuldarlığı qışa saxlamağın yollarını təqdim edir.
Tərkibi:
2 kq gənc, bərk kabak
2 litr su
240 ml 6%-li ağ üzüm sirkəsi
80 qram maye bal
50 qram dənəvər xardal
40 qram duz
10 ədəd qara istiot dənəsi
5 diş sarımsaq
5 budaq təzə rozmarin
2 dəfnə yarpağı
Hazırlanması:
Kabakları yuyub 5–6 sm uzunluğunda çubuqlar şəklində doğrayın. Əgər fiqurlu bıçaq istifadə etsəniz, daha gözəl görünəcək.
Doğranmış kabakları sterilizasiya olunmuş bankalara sarımsaq, rozmarin, istiot və dəfnə yarpağı ilə birlikdə yerləşdirin.
Marinadı hazırlayın: su, sirkə, bal, duz və xardalı qarışdırıb qaynadın. 2 dəqiqə bişirin.
İsti marinadı kabakların üzərinə tökün.
Bankaları 5–10 dəqiqə sterilizasiya edin, sonra hermetik bağlayın, çevirin və tam soyuyana qədər örtün.
🥒 Beləliklə, yay kabaklarının dadını və faydasını qışa qədər saxlaya bilərsiniz!
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 16:33
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
Sağlamlıq
Dünən, 10:00
Toyuq korluğu və ya retinitis pigmentoza
Mətbəx
Dünən, 20:56
Kokoslu Topçular – Şirinliyin ən ləzzətli halı
Mətbəx
23-10-2025, 09:30
Kokoslu Topçular – Şirinliyin ən ləzzətli halı
Mətbəx
22-10-2025, 12:27
Qarışıq Turşu Resepti
Mətbəx
22-10-2025, 12:00
Qarabaşaq sevirsiniz?
Mətbəx
22-10-2025, 10:30
Mərci Kiftəsi Resepti
Populyar Xəbərlər
“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Arolun sənət aynasından baxış
Rənglərin Qardaşlığı Daşkənddə Birləşdi – Ulusum.az Sənətin Diplomatiyasını Yaradır
Şah-i Zinda – “Yaşayan Şah”ın Əbədi Abidəsi
Göz rəngini dəyişmək gələcəkdə ciddi fəsadlara yol aça bilər VİDEO
Göz problemləri vaxtında aşkarlanmasa, gec ola bilər - Göz Sağlamlığı Gecikməni Bağışlamır
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
