Yay nemətini qışa daşıyın: Bal və xardallı marinadlı kabak resepti

Kabak — yay mövsümünün ən faydalı və universal tərəvəzlərindən biridir. Onlar lif, vitamin və antioksidantlarla zəngindir, sağlamlığı dəstəkləyir və arıqlamağa kömək edir.
Ən əsası isə — konservləşdirmə, qurudulma və ya dondurulma zamanı nə dadını, nə də faydalı xüsusiyyətlərini itirmir.
Ulusum.az aşpazlarla birlikdə bol məhsuldarlığı qışa saxlamağın yollarını təqdim edir.
Tərkibi:
2 kq gənc, bərk kabak
2 litr su
240 ml 6%-li ağ üzüm sirkəsi
80 qram maye bal
50 qram dənəvər xardal
40 qram duz
10 ədəd qara istiot dənəsi
5 diş sarımsaq
5 budaq təzə rozmarin
2 dəfnə yarpağı
Hazırlanması:
Kabakları yuyub 5–6 sm uzunluğunda çubuqlar şəklində doğrayın. Əgər fiqurlu bıçaq istifadə etsəniz, daha gözəl görünəcək.
Doğranmış kabakları sterilizasiya olunmuş bankalara sarımsaq, rozmarin, istiot və dəfnə yarpağı ilə birlikdə yerləşdirin.
Marinadı hazırlayın: su, sirkə, bal, duz və xardalı qarışdırıb qaynadın. 2 dəqiqə bişirin.
İsti marinadı kabakların üzərinə tökün.
Bankaları 5–10 dəqiqə sterilizasiya edin, sonra hermetik bağlayın, çevirin və tam soyuyana qədər örtün.
🥒 Beləliklə, yay kabaklarının dadını və faydasını qışa qədər saxlaya bilərsiniz!
Ən əsası isə — konservləşdirmə, qurudulma və ya dondurulma zamanı nə dadını, nə də faydalı xüsusiyyətlərini itirmir.
Ulusum.az aşpazlarla birlikdə bol məhsuldarlığı qışa saxlamağın yollarını təqdim edir.
Tərkibi:
2 kq gənc, bərk kabak
2 litr su
240 ml 6%-li ağ üzüm sirkəsi
80 qram maye bal
50 qram dənəvər xardal
40 qram duz
10 ədəd qara istiot dənəsi
5 diş sarımsaq
5 budaq təzə rozmarin
2 dəfnə yarpağı
Hazırlanması:
Kabakları yuyub 5–6 sm uzunluğunda çubuqlar şəklində doğrayın. Əgər fiqurlu bıçaq istifadə etsəniz, daha gözəl görünəcək.
Doğranmış kabakları sterilizasiya olunmuş bankalara sarımsaq, rozmarin, istiot və dəfnə yarpağı ilə birlikdə yerləşdirin.
Marinadı hazırlayın: su, sirkə, bal, duz və xardalı qarışdırıb qaynadın. 2 dəqiqə bişirin.
İsti marinadı kabakların üzərinə tökün.
Bankaları 5–10 dəqiqə sterilizasiya edin, sonra hermetik bağlayın, çevirin və tam soyuyana qədər örtün.
🥒 Beləliklə, yay kabaklarının dadını və faydasını qışa qədər saxlaya bilərsiniz!
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Dünya
Bu gün, 18:00
CNN: Tramp Zelenskiyə “acı həbi udmağı” tələb edir
Gündəm
Bu gün, 17:42
Azərbaycan Deflimpiya Komitəsi EDSO-nun Hannover Konqresində təmsil olundu - FOTO
İqtisadiyyat
Bu gün, 17:00
SOCAR və CIMA arasında yeni əməkdaşlıq sazişi
Siyasət
Bu gün, 16:48
İlham Əliyev İsrailin yeni səfirini qəbul edib
Mətbəx
Bu gün, 16:20
Moruq Jelesi – Yayın Şirin Sehrı
Dünya
Bu gün, 16:00
Aclıq, müharibə, ölüm… Sudan faciəsi dərinləşir
Populyar Xəbərlər
12 avqust – gənclərin səsi, enerjisi və gələcəyin ümididir
Rusiyada Şimali Koreyalı İşçilərə “Qul” Kimi Münasibət
Qışa hazırlıq: Bilənlər bilir…
Şəkidə minik avtomobili evakuatorla toqquşdu: ölən və xəsarət alan var
Şəhidlər xiyabanında qeyri-etik videolar çəkən turistlər saxlanıldı - VİDEO
Trampın gömrük vergiləri lüks brendlərə ağır zərbə vurdu