Bu gün, 20:00 0 Mətbəx

Yay nemətini qışa daşıyın: Bal və xardallı marinadlı kabak resepti

Yay nemətini qışa daşıyın: Bal və xardallı marinadlı kabak resepti
Kabak — yay mövsümünün ən faydalı və universal tərəvəzlərindən biridir. Onlar lif, vitamin və antioksidantlarla zəngindir, sağlamlığı dəstəkləyir və arıqlamağa kömək edir.

Ən əsası isə — konservləşdirmə, qurudulma və ya dondurulma zamanı nə dadını, nə də faydalı xüsusiyyətlərini itirmir.

Ulusum.az aşpazlarla birlikdə bol məhsuldarlığı qışa saxlamağın yollarını təqdim edir.

Tərkibi:

2 kq gənc, bərk kabak

2 litr su

240 ml 6%-li ağ üzüm sirkəsi

80 qram maye bal

50 qram dənəvər xardal

40 qram duz

10 ədəd qara istiot dənəsi

5 diş sarımsaq

5 budaq təzə rozmarin

2 dəfnə yarpağı

Hazırlanması:

Kabakları yuyub 5–6 sm uzunluğunda çubuqlar şəklində doğrayın. Əgər fiqurlu bıçaq istifadə etsəniz, daha gözəl görünəcək.

Doğranmış kabakları sterilizasiya olunmuş bankalara sarımsaq, rozmarin, istiot və dəfnə yarpağı ilə birlikdə yerləşdirin.

Marinadı hazırlayın: su, sirkə, bal, duz və xardalı qarışdırıb qaynadın. 2 dəqiqə bişirin.

İsti marinadı kabakların üzərinə tökün.

Bankaları 5–10 dəqiqə sterilizasiya edin, sonra hermetik bağlayın, çevirin və tam soyuyana qədər örtün.

🥒 Beləliklə, yay kabaklarının dadını və faydasını qışa qədər saxlaya bilərsiniz!

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: