Zülal, yağ, karbohidrat – bəs niyə ayıraq ki?
Pravda.Ru-ya danışan qidalanma üzrə mütəxəssis Nadejda Çernışova bildirib ki, əksər yayılmış fikirlərin əksinə olaraq, istənilən qidalar bir-biri ilə birlikdə istifadə oluna bilər. O qeyd edib ki, ayrılıqda qidalanma nəzəriyyəsinin elmi əsası yoxdur.
Onun sözlərinə görə, insan orqanizmi eyni anda zülal, yağ və karbohidratları həzm etməyə qadirdir. Üstəlik, çörək kimi bir çox qida məhsulu bu üç komponentin hamısını özündə cəmləyir. Məhz bu fakt ayrılıqda qidalanma nəzəriyyəsini məntiqsiz edir.
Ulusum.az
“Bir vaxtlar qidaların ayrı-ayrı qəbul edilməsi nəzəriyyəsi vardı. Bu da onunla əsaslandırılırdı ki, guya mədədə yalnız zülallar həzm olunur, digər qida maddələri isə onikibarmaq bağırsaqda. Alimlər demişdi ki, gəlin zülalları ayrı yeyək ki, karbohidratlar onları mədədə gözləməsin. Amma bu, düzgün deyil”, – deyə Çernışova qeyd edib.
Onun sözlərinə görə, insan orqanizmi eyni anda zülal, yağ və karbohidratları həzm etməyə qadirdir. Üstəlik, çörək kimi bir çox qida məhsulu bu üç komponentin hamısını özündə cəmləyir. Məhz bu fakt ayrılıqda qidalanma nəzəriyyəsini məntiqsiz edir.
Ulusum.az
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 18:30
Kərə yağını necə təzə saxlamaq olar?
Sağlamlıq
Dünən, 14:30
Əti necə dondurmalıyıq?
Sağlamlıq
Dünən, 11:44
Psixologiya – doğru insan seçiminin açarıdır

