«Mənfi kalori» anlayışı mifdirmi?
 
        «Mənfi kalori» termini sadəcə marketinq mifidir, — xəbərdarlıq edib terapevt Anastasiya Lozikova. Lakin arıqlayarkən bu tip bəzi qidalar faydalı ola bilər.
Bəzi məhsulların yandırdığı kalori miqdarının verdiyindən çox olduğu fikri məşhur olsa da, bu fenomenin elmi təsdiqi yoxdur.
Buna baxmayaraq, həkimin sözlərinə görə, müəyyən qidalar həqiqətən də çəkinin azalmasına kömək edir. Burada az enerji sıxlığına, yüksək lif və su tərkibinə malik qidalar nəzərdə tutulur. Belə qidalar orqanizmi doyur, amma kalori yükünü artırmır.
Xüsusilə, xiyar, brokoli, kəbak və kərəvizə diqqət yetirmək tövsiyə olunur, çünki onlar maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır. Arıqlayanlar üçün həmçinin giləmeyvələr — malina, qarağat, böyürtkən faydalıdır.
Onlarda şəkər azdır, amma antioksidantlar çoxdur. Su tərkibi yüksək olan meyvələr — greyfurt, ananas, portağal və kivi isə həzm prosesini sürətləndirir və bədəni gümrah saxlayır. Tərkibindəki C vitamini ümumi sağlamlaşdırıcı təsiri artırır.
«Bu qidalar birbaşa yağ yandırmır, amma kalori çatışmazlığı yaratmağa və minimal enerji xərcləyərək orqanizmi doyurmağa kömək edir. Bu, həm dadlı yemək, həm də aclıq hiss etmədən arıqlamaq üçün əla üsuldur», — deyə həkim əlavə edib.
Eyni zamanda Lozikova «Podmoskovye Segodnya» ilə söhbətində vurğulayıb ki, ən yaxşı qidalanma rejimi belə hərəki aktivliyi, stress idarəsini və həkim məsləhətlərini əvəz etmir.
Ulusum.az
 
  Bəzi məhsulların yandırdığı kalori miqdarının verdiyindən çox olduğu fikri məşhur olsa da, bu fenomenin elmi təsdiqi yoxdur.
Buna baxmayaraq, həkimin sözlərinə görə, müəyyən qidalar həqiqətən də çəkinin azalmasına kömək edir. Burada az enerji sıxlığına, yüksək lif və su tərkibinə malik qidalar nəzərdə tutulur. Belə qidalar orqanizmi doyur, amma kalori yükünü artırmır.
Xüsusilə, xiyar, brokoli, kəbak və kərəvizə diqqət yetirmək tövsiyə olunur, çünki onlar maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır. Arıqlayanlar üçün həmçinin giləmeyvələr — malina, qarağat, böyürtkən faydalıdır.
Onlarda şəkər azdır, amma antioksidantlar çoxdur. Su tərkibi yüksək olan meyvələr — greyfurt, ananas, portağal və kivi isə həzm prosesini sürətləndirir və bədəni gümrah saxlayır. Tərkibindəki C vitamini ümumi sağlamlaşdırıcı təsiri artırır.
«Bu qidalar birbaşa yağ yandırmır, amma kalori çatışmazlığı yaratmağa və minimal enerji xərcləyərək orqanizmi doyurmağa kömək edir. Bu, həm dadlı yemək, həm də aclıq hiss etmədən arıqlamaq üçün əla üsuldur», — deyə həkim əlavə edib.
Eyni zamanda Lozikova «Podmoskovye Segodnya» ilə söhbətində vurğulayıb ki, ən yaxşı qidalanma rejimi belə hərəki aktivliyi, stress idarəsini və həkim məsləhətlərini əvəz etmir.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
      	
			Oxşar xəbərlər:
		
		
	
			Şərhlər:
		
		
		İnformasiya
	
	Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
	
					Son xəbərlər
					daha çox
				
                
				
		Mətbəx
		
			 Dünən, 16:30
			
		
	
	Şam yeməyi üçün sağlam və doyumlu resept
		Mətbəx
		
			 Dünən, 15:00
			
		
	
	Ev Şəraitində Yarpaq Dönər Resepti
		Mətbəx
		
			 Dünən, 13:00
			
		
	
	Nahar  - Toyuqlu mərci püresi şorbası
		Mətbəx
		
			 Dünən, 11:00
			
		
	
	Şokoladlı-kəsmikli zapekanka
		Mətbəx
		
			 Dünən, 10:00
			
		
	
	Tez   Hazırlanan Peçenye Resepti -VİDEO
		Sağlamlıq
		
			 Dünən, 09:30
			
		
	
	Oturaq həyat tərzi ölümcül nəticələrə səbəb ola bilər – gündə cəmi 10 dəqiqə kifayətdir
		Mətbəx
		
			 Dünən, 09:30
			
		
	
	Səhər yeməyi  - Düyü unlu syrniklər
					Populyar Xəbərlər
				
				
					
		
	
		Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı Özbəkistanda  -  VİDEO
				
		
	
		“Tank” ləqəbli Məhəmməd Abbaszadə: Rinqdə iradə və zəfər hekayəsi  -  VİDEO
				
		
	
		Qazağın cücəli yayma xəngəli – Çaylı kəndi  -   VİDEO
				
		
	
		Qazaxda Gənclər Narkomaniyaya Qarşı Maarifləndirilir – Sağlam Gələcək Naminə!
				
		
	
		Taşkəndin Tarixi İncisi – Baraxon Mədrəsəsi və Çorsu Bazarı   -  VİDEO
				
		
	
		Taşkentdə “Beş Qazan”da doğmalıq dadı – Özbek aşının qardaşlıq süfrəsi
				
				
                
			

