Bu gün, 10:08 0 Mətbəx

Gimnastika müəllimi Kəmalə Rəcəbovadan tavada şirin alma resepti

Gimnastika müəlliməsi Kəmalə Rəcəbova “Mətbəxt” rubrikası üçün öz əlləri ilə tavada şirin alma hazırlayıb



Körpələr evində çalışan gimnastika müəllimi Kəmalə Rəcəbovadan tavada şirin alma resepti

Körpələr evi–uşaq bağçasının gimnastika müəlliməsi Kəmalə Rəcəbova “Mətbəxt” rubrikası üçün öz əlləri ilə tavada şirin alma hazırlayıb. Buyurun, resepti təqdim edirik:

Tərkibi:
- 2 ədəd alma
- 0,5 stəkan su
- 2 xörək qaşığı şəkər (və ya doşab, bal – zövqə görə)
- Limon
- İstəyə görə: dondurma və ya az yağlı qaymaq

Hazırlanma qaydası:
1. Almaları soyun, iki yerə bölün, içini təmizləyin.
2. Hər tərəfini limonla tamlandırın (qaralmamasın və dad verməsi üçün).
3. Almaların qabıqları və tumlarını tavaya səpin.
4. Almaları tavaya düzün.
5. Qalan almaları sürtgəcin iri gözündən keçirin, üzərinə şəkər əlavə edib qarışdırın.
6. Şəkərli alma qarışığını tavada olan almaların üzərinə əlavə edin.
7. 0,5 stəkan su əlavə edib, təxminən 15–20 dəqiqə bişirin.
8. Almaların rəngi qəhvəyi olduqda, üstünə dondurma və ya qaymaqla servis edə bilərsiniz.



Nuş olsun!

R.Daşdəmirova
Ulusum az


Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: