Cavanlaşdıran dad: qış üçün marinadlanmış almalar
Marinadlanmış alma – qeyri-adi və inanılmaz dərəcədə dadlı bir qış tədarüküdür. Hər hansı bayram süfrəsində gözlənilməz və xoş bir sürpriz olacaq.
Adi mürəbbədən fərqli olaraq, bu qəlyanaltı meyvənin xırtıldayan teksturasını qoruyur və turş-şirin dadı darçın, mixək və dəfnə yarpağının ədviyyəli notları ilə birləşdirir.
Hazırlanması üçün lazım olacaq:
1 kq bərk alma (qış sortları – məsələn, antonovka və ya “qolden” daha münasibdir, çünki formalarını uzun müddət saxlayır);
3 x.q. şəkər;
1 ç.q. darçın (toz);
2 x.q. 9%-li sirkə;
bir çimdik duz;
dəfnə yarpağı və mixək (dadına görə).
Hazırlanma qaydası:
Almaları yaxşıca yuyun, içini təmizləyin və dilimlərə kəsin.
Meyvələri strukturu qorumaq və səthi dezinfeksiya etmək üçün 2–3 dəqiqə qaynar suda bələnş edin.
Sterilizə olunmuş bankalara əvvəlcə dəfnə yarpağı və mixək qoyun, sonra almaları sıx şəkildə yerləşdirin.
İlk olaraq üzərinə qaynar su tökün, 5 dəqiqə qapaqlı saxlayın. Sonra suyu qazana süzün.
Bu suya şəkər, duz, darçın və sirkə əlavə edin, qaynadın, bir az soyudun.
Hazırlanmış marinadı almaların üzərinə tökün və bankaları qapaqla bağlayın.
Ulusum.az
Adi mürəbbədən fərqli olaraq, bu qəlyanaltı meyvənin xırtıldayan teksturasını qoruyur və turş-şirin dadı darçın, mixək və dəfnə yarpağının ədviyyəli notları ilə birləşdirir.
Hazırlanması üçün lazım olacaq:
1 kq bərk alma (qış sortları – məsələn, antonovka və ya “qolden” daha münasibdir, çünki formalarını uzun müddət saxlayır);
3 x.q. şəkər;
1 ç.q. darçın (toz);
2 x.q. 9%-li sirkə;
bir çimdik duz;
dəfnə yarpağı və mixək (dadına görə).
Hazırlanma qaydası:
Almaları yaxşıca yuyun, içini təmizləyin və dilimlərə kəsin.
Meyvələri strukturu qorumaq və səthi dezinfeksiya etmək üçün 2–3 dəqiqə qaynar suda bələnş edin.
Sterilizə olunmuş bankalara əvvəlcə dəfnə yarpağı və mixək qoyun, sonra almaları sıx şəkildə yerləşdirin.
İlk olaraq üzərinə qaynar su tökün, 5 dəqiqə qapaqlı saxlayın. Sonra suyu qazana süzün.
Bu suya şəkər, duz, darçın və sirkə əlavə edin, qaynadın, bir az soyudun.
Hazırlanmış marinadı almaların üzərinə tökün və bankaları qapaqla bağlayın.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 16:30
Apelsinli Moti – Ev Şəraitində Yapon Ləzzəti VİDEO
Ulusum Tv
Bu gün, 16:22
Ərzurumun bir qüruru daha…
Mətbəx
Bu gün, 16:00
Toyuq və yaşıl soğanla zapekanka
Mətbəx
Bu gün, 11:30
Almalı Zefir Resepti
Sağlamlıq
Bu gün, 11:00
Narın kişilər üçün faydaları
Populyar Xəbərlər
İbrahim İlyaslı : “Könül Dəftərim” — yaddaşımızı yaşadan sənədli film VİDEO
Hikmət Mirzəyev əfsanəvi kəşfiyyatçı Mühüd Orucovun atasını qəbul edib
Müasir Sistem Yorğun İnsan Modelini Gücləndirir: Cəmiyyət Susur, Düzən Güclənir
İstanbulun Fatih rayonunda zəhərlənmə şübhəsi ilə baş verən ailə faciəsi ilə bağlı istintaq davam edir
Bir ailənin 4 üzvünün ölüm səbəbi MƏLUM OLDU
"Tibbi İstehsalçıların iş forumu" və 11-ci Türk Tibb Dünyası Qurultayı Ankarada keçiriləcək
