Bu gün, 10:30 0 Mətbəx

Cavanlaşdıran dad: qış üçün marinadlanmış almalar

Cavanlaşdıran dad: qış üçün marinadlanmış almalar
Marinadlanmış alma – qeyri-adi və inanılmaz dərəcədə dadlı bir qış tədarüküdür. Hər hansı bayram süfrəsində gözlənilməz və xoş bir sürpriz olacaq.

Adi mürəbbədən fərqli olaraq, bu qəlyanaltı meyvənin xırtıldayan teksturasını qoruyur və turş-şirin dadı darçın, mixək və dəfnə yarpağının ədviyyəli notları ilə birləşdirir.

Hazırlanması üçün lazım olacaq:

1 kq bərk alma (qış sortları – məsələn, antonovka və ya “qolden” daha münasibdir, çünki formalarını uzun müddət saxlayır);

3 x.q. şəkər;

1 ç.q. darçın (toz);

2 x.q. 9%-li sirkə;

bir çimdik duz;

dəfnə yarpağı və mixək (dadına görə).

Hazırlanma qaydası:

Almaları yaxşıca yuyun, içini təmizləyin və dilimlərə kəsin.

Meyvələri strukturu qorumaq və səthi dezinfeksiya etmək üçün 2–3 dəqiqə qaynar suda bələnş edin.

Sterilizə olunmuş bankalara əvvəlcə dəfnə yarpağı və mixək qoyun, sonra almaları sıx şəkildə yerləşdirin.

İlk olaraq üzərinə qaynar su tökün, 5 dəqiqə qapaqlı saxlayın. Sonra suyu qazana süzün.

Bu suya şəkər, duz, darçın və sirkə əlavə edin, qaynadın, bir az soyudun.

Hazırlanmış marinadı almaların üzərinə tökün və bankaları qapaqla bağlayın.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: