Cavanlaşdıran dad: qış üçün marinadlanmış almalar

Marinadlanmış alma – qeyri-adi və inanılmaz dərəcədə dadlı bir qış tədarüküdür. Hər hansı bayram süfrəsində gözlənilməz və xoş bir sürpriz olacaq.
Adi mürəbbədən fərqli olaraq, bu qəlyanaltı meyvənin xırtıldayan teksturasını qoruyur və turş-şirin dadı darçın, mixək və dəfnə yarpağının ədviyyəli notları ilə birləşdirir.
Hazırlanması üçün lazım olacaq:
1 kq bərk alma (qış sortları – məsələn, antonovka və ya “qolden” daha münasibdir, çünki formalarını uzun müddət saxlayır);
3 x.q. şəkər;
1 ç.q. darçın (toz);
2 x.q. 9%-li sirkə;
bir çimdik duz;
dəfnə yarpağı və mixək (dadına görə).
Hazırlanma qaydası:
Almaları yaxşıca yuyun, içini təmizləyin və dilimlərə kəsin.
Meyvələri strukturu qorumaq və səthi dezinfeksiya etmək üçün 2–3 dəqiqə qaynar suda bələnş edin.
Sterilizə olunmuş bankalara əvvəlcə dəfnə yarpağı və mixək qoyun, sonra almaları sıx şəkildə yerləşdirin.
İlk olaraq üzərinə qaynar su tökün, 5 dəqiqə qapaqlı saxlayın. Sonra suyu qazana süzün.
Bu suya şəkər, duz, darçın və sirkə əlavə edin, qaynadın, bir az soyudun.
Hazırlanmış marinadı almaların üzərinə tökün və bankaları qapaqla bağlayın.
Ulusum.az
Adi mürəbbədən fərqli olaraq, bu qəlyanaltı meyvənin xırtıldayan teksturasını qoruyur və turş-şirin dadı darçın, mixək və dəfnə yarpağının ədviyyəli notları ilə birləşdirir.
Hazırlanması üçün lazım olacaq:
1 kq bərk alma (qış sortları – məsələn, antonovka və ya “qolden” daha münasibdir, çünki formalarını uzun müddət saxlayır);
3 x.q. şəkər;
1 ç.q. darçın (toz);
2 x.q. 9%-li sirkə;
bir çimdik duz;
dəfnə yarpağı və mixək (dadına görə).
Hazırlanma qaydası:
Almaları yaxşıca yuyun, içini təmizləyin və dilimlərə kəsin.
Meyvələri strukturu qorumaq və səthi dezinfeksiya etmək üçün 2–3 dəqiqə qaynar suda bələnş edin.
Sterilizə olunmuş bankalara əvvəlcə dəfnə yarpağı və mixək qoyun, sonra almaları sıx şəkildə yerləşdirin.
İlk olaraq üzərinə qaynar su tökün, 5 dəqiqə qapaqlı saxlayın. Sonra suyu qazana süzün.
Bu suya şəkər, duz, darçın və sirkə əlavə edin, qaynadın, bir az soyudun.
Hazırlanmış marinadı almaların üzərinə tökün və bankaları qapaqla bağlayın.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:




Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Dünən, 20:36
Qiymə ətin istifadə qaydası və saxlanması
Sağlamlıq
Dünən, 17:30
Nəcisdə qan bağırsaq xərçəngi riski
Populyar Xəbərlər
Polifenol Nedir? Polifenol Faydaları Polifenollarla Zəngin Qidalar
BUZOVNADA NƏLƏRLƏ QARŞILAŞDIQ? — Tarix, Ruh və Dinə Bağlılıq Məkanı VİDEO
Aygün Kazımova Gəncədə konsert verəcək VİDEO
Ulusumun Mətbəxində: Gürzə Ləzzəti
Almaniyada yeni seçilmiş merə silahlı hücum – Vəziyyəti kritikdir
Ağstafada Xalq şairi Həmid Abbasın 90 illik yubileyi qeyd olunub