Toyuq tabaka resepti 🍗 (soğan suyu ilə)
Tərkibi:
- 1 ədəd bütöv toyuq (1–1.5 kq)
- 1 baş iri soğan (suyunu çıxarmaq üçün)
- 2–3 diş sarımsaq
- 1 çay qaşığı duz
- ½ çay qaşığı qara istiot
- ½ çay qaşığı qırmızı bibər
- 1 xörək qaşığı xama və ya mayonez
- 3 xörək qaşığı duru yağ
Hazırlanması:
1. Toyuğun hazırlanması:
- Toyuğu belindən kəsərək iki yerə açın.
- Ət çəkici ilə döyərək eyni qalınlıqda edin.
2. Soğan marinadı:
- Soğanı sürtgəcdən keçirin və suyunu sıxın.
- Toyuğu soğan suyuna qoyub, 1 saat soyuducuda saxlayın.
- Bu mərhələ ətə yumşaqlıq və xoş dad verir.
3. Ədviyyatlı qarışım:
- Sarımsağı əzin, duz, istiot, qırmızı bibər, xama və ya mayonezlə qarışdırın.
- Soğan suyundan çıxarılmış toyuğun hər tərəfinə bu qarışımı sürtün.
- Əlavə 1 saat da saxlasanız, daha ləzzətli olar.
4. Bişirmə:
- Sobanı 180°C-yə qədər qızdırın.
- Toyuğu yağlanmış soba listinə yerləşdirin.
- 35–40 dəqiqə bişirin, üzəri qızarana qədər.
Reseptlərinizi info@ulusum.az ünvanına göndərin, dadlı sirləriniz saytda yayımlansın!
R.Daşdəmirova
- 1 ədəd bütöv toyuq (1–1.5 kq)
- 1 baş iri soğan (suyunu çıxarmaq üçün)
- 2–3 diş sarımsaq
- 1 çay qaşığı duz
- ½ çay qaşığı qara istiot
- ½ çay qaşığı qırmızı bibər
- 1 xörək qaşığı xama və ya mayonez
- 3 xörək qaşığı duru yağ
Hazırlanması:
1. Toyuğun hazırlanması:
- Toyuğu belindən kəsərək iki yerə açın.
- Ət çəkici ilə döyərək eyni qalınlıqda edin.
2. Soğan marinadı:
- Soğanı sürtgəcdən keçirin və suyunu sıxın.
- Toyuğu soğan suyuna qoyub, 1 saat soyuducuda saxlayın.
- Bu mərhələ ətə yumşaqlıq və xoş dad verir.
3. Ədviyyatlı qarışım:
- Sarımsağı əzin, duz, istiot, qırmızı bibər, xama və ya mayonezlə qarışdırın.
- Soğan suyundan çıxarılmış toyuğun hər tərəfinə bu qarışımı sürtün.
- Əlavə 1 saat da saxlasanız, daha ləzzətli olar.
4. Bişirmə:
- Sobanı 180°C-yə qədər qızdırın.
- Toyuğu yağlanmış soba listinə yerləşdirin.
- 35–40 dəqiqə bişirin, üzəri qızarana qədər.
Reseptlərinizi info@ulusum.az ünvanına göndərin, dadlı sirləriniz saytda yayımlansın!
R.Daşdəmirova
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Bu gün, 18:40
Özünüzün Ən Yaxşı Versiyası Olmağa Hazırsınız?
Sağlamlıq
Bu gün, 17:59
Ananasın mənşəyi və tərkibi
Sağlamlıq
Bu gün, 17:44
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
Sağlamlıq
Bu gün, 17:25
Noxud — arıqlamaq üçün faydalı müttəfiqdir
---
Bu gün, 17:20
Gəncədə "Bazarstore"da kif basmış kolbasalar satılır – İDDİA
Mətbəx
Bu gün, 16:51
Qışın Şirin Möcüzəsi – Naringi - Mandarin
Mətbəx
Bu gün, 16:23
Toyuq tabaka resepti 🍗 (soğan suyu ilə)
Sağlamlıq
Bu gün, 12:52
Xurmanın Ziyanları və Düzgün İstifadəsi
Populyar Xəbərlər
“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Arolun sənət aynasından baxış
Qazaxda Gənclər Narkomaniyaya Qarşı Maarifləndirilir – Sağlam Gələcək Naminə!
Ağstafada musiqi müəllimi dərs zamanı vəfat edib VİDEO
Rənglərin Qardaşlığı Daşkənddə Birləşdi – Ulusum.az Sənətin Diplomatiyasını Yaradır
Taşkentdə “Beş Qazan”da doğmalıq dadı – Özbek aşının qardaşlıq süfrəsi
Göz rəngini dəyişmək gələcəkdə ciddi fəsadlara yol aça bilər VİDEO
