Bu gün, 16:23 0 Mətbəx

Toyuq tabaka resepti 🍗 (soğan suyu ilə)

Toyuq tabaka resepti 🍗 (soğan suyu ilə)
Tərkibi:
- 1 ədəd bütöv toyuq (1–1.5 kq)
- 1 baş iri soğan (suyunu çıxarmaq üçün)
- 2–3 diş sarımsaq
- 1 çay qaşığı duz
- ½ çay qaşığı qara istiot
- ½ çay qaşığı qırmızı bibər
- 1 xörək qaşığı xama və ya mayonez
- 3 xörək qaşığı duru yağ

Hazırlanması:

1. Toyuğun hazırlanması:
- Toyuğu belindən kəsərək iki yerə açın.
- Ət çəkici ilə döyərək eyni qalınlıqda edin.

2. Soğan marinadı:
- Soğanı sürtgəcdən keçirin və suyunu sıxın.
- Toyuğu soğan suyuna qoyub, 1 saat soyuducuda saxlayın.
- Bu mərhələ ətə yumşaqlıq və xoş dad verir.

3. Ədviyyatlı qarışım:
- Sarımsağı əzin, duz, istiot, qırmızı bibər, xama və ya mayonezlə qarışdırın.
- Soğan suyundan çıxarılmış toyuğun hər tərəfinə bu qarışımı sürtün.
- Əlavə 1 saat da saxlasanız, daha ləzzətli olar.

4. Bişirmə:
- Sobanı 180°C-yə qədər qızdırın.
- Toyuğu yağlanmış soba listinə yerləşdirin.
- 35–40 dəqiqə bişirin, üzəri qızarana qədər.

Reseptlərinizi info@ulusum.az ünvanına göndərin, dadlı sirləriniz saytda yayımlansın!

R.Daşdəmirova

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.