Mərci Kiftəsi Resepti
Tərkibi:
• 1 stəkan qırmızı mərci
• 3 stəkan su
• 1,5 stəkan incə köftəlik bulqur
• Yarım dəstə cəfəri
• 4-5 ədəd təzə soğan
• 1 ədəd orta ölçülü limonun suyu
Sous üçün:
• 1 ədəd orta boy quru soğan
• Yarım çay stəkanı zeytun yağı
• 1 dolu yemək qaşığı tomat pastası
• 1 dolu yemək qaşığı bibər pastası
• 1 çay qaşığı kimyon (mütləq)
• 1 çay qaşığı qırmızı pul bibər
• 1 çay qaşığı qara bibər
• 1 çay qaşığı duz (pastanın duzuna görə nizamlayın)
1. Hazırlıq:
Qırmızı mərciyi yuyub 3 stəkan su ilə yumşalana qədər bişirin. Azacıq suyu qalanda (tam çəkməmiş halda) ocağı söndürün.
2. Dəmləmə:
İsti mərciyə bulquru əlavə edib qarışdırın. Qazanı qapaqla bağlayın və 20-30 dəqiqə şişməyə qoyun.
3. Sousun hazırlanması:
Zeytun yağını tavada qızdırın, doğranmış soğanı əlavə edib qovurun. Üzərinə tomat və bibər pastasını əlavə edin, 1-2 dəqiqə qoxusu çıxana qədər qovurmağa davam edin.
4. Ədviyyat və gizli inqrediyent:
Sousa kimyon, qırmızı bibər, qara bibər və duz əlavə edin.
Üzərinə yarım stəkan su əlavə edib 1-2 dəqiqə bişirin ki, sous qatlaşsın.
Ocaqdan götürüb bir qədər soyumağa qoyun.
5. Yoğurmaq:
Şişmiş mərci-bulqur qarışığını iri qaba tökün.
Üzərinə ilıq sousu əlavə edib əlcək geyinərək ən az 4-5 dəqiqə ərzində bütün inqrediyentlər bir-birinə qarışana qədər yoğurun.
6. Son mərhələ:
Doğranmış cəfəri, təzə soğan və limon suyunu əlavə edib 1 dəqiqə daha yoğurun. Əllərinizi azacıq yağlayaraq köftələrə forma verin.
• 1 stəkan qırmızı mərci
• 3 stəkan su
• 1,5 stəkan incə köftəlik bulqur
• Yarım dəstə cəfəri
• 4-5 ədəd təzə soğan
• 1 ədəd orta ölçülü limonun suyu
Sous üçün:
• 1 ədəd orta boy quru soğan
• Yarım çay stəkanı zeytun yağı
• 1 dolu yemək qaşığı tomat pastası
• 1 dolu yemək qaşığı bibər pastası
• 1 çay qaşığı kimyon (mütləq)
• 1 çay qaşığı qırmızı pul bibər
• 1 çay qaşığı qara bibər
• 1 çay qaşığı duz (pastanın duzuna görə nizamlayın)
• Gizli inqrediyent: Yarım çay stəkanı su
1. Hazırlıq:
Qırmızı mərciyi yuyub 3 stəkan su ilə yumşalana qədər bişirin. Azacıq suyu qalanda (tam çəkməmiş halda) ocağı söndürün.
2. Dəmləmə:
İsti mərciyə bulquru əlavə edib qarışdırın. Qazanı qapaqla bağlayın və 20-30 dəqiqə şişməyə qoyun.
3. Sousun hazırlanması:
Zeytun yağını tavada qızdırın, doğranmış soğanı əlavə edib qovurun. Üzərinə tomat və bibər pastasını əlavə edin, 1-2 dəqiqə qoxusu çıxana qədər qovurmağa davam edin.
4. Ədviyyat və gizli inqrediyent:
Sousa kimyon, qırmızı bibər, qara bibər və duz əlavə edin.
Üzərinə yarım stəkan su əlavə edib 1-2 dəqiqə bişirin ki, sous qatlaşsın.
Ocaqdan götürüb bir qədər soyumağa qoyun.
5. Yoğurmaq:
Şişmiş mərci-bulqur qarışığını iri qaba tökün.
Üzərinə ilıq sousu əlavə edib əlcək geyinərək ən az 4-5 dəqiqə ərzində bütün inqrediyentlər bir-birinə qarışana qədər yoğurun.
6. Son mərhələ:
Doğranmış cəfəri, təzə soğan və limon suyunu əlavə edib 1 dəqiqə daha yoğurun. Əllərinizi azacıq yağlayaraq köftələrə forma verin.
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Populyar Xəbərlər
Ulu Öndəri Uşaqlıq Xatirəmlə Anıram
Ağstafa RİH başçısı Seymur Orucov tanınmış şair Qurban Həmid oğlu ilə görüşüb
Meksikada partlayış: Ölən və yaralananlar var
Hindistanda gecə klubunda yanğın - Ölənlər Var
Özbəkistanda turizmdən gəlirlər rekord həddə çatıb
Marakeş Coffee & Tea Festival 2025 – Unudulmaz Təcrübə VİDEO
