Dünən, 19:00 0 Mətbəx

Xırçıltılı Yay Salatı – Avokadolu Qozlu Sousla

Xırçıltılı Yay Salatı – Avokadolu Qozlu Sousla
Bu salat ağ kələmin, xıyarın və bol yaşıllığın birləşməsi ilə həm təravətli, həm də xırtıldayan olur. Avokado, qoz, bal və limonla hazırlanan yumşaq və azca şirin sous isə salata xüsusi dad və kremli tekstura qatır.

Tərkibi:

Salat üçün:

Ağ kələm

Xiyar (2–3 ədəd)

Yaşıl soğan

Sous üçün:

Yaşıllıq (reyhan, keşniş, şüyüd) — iri bir dəstə

1 ədəd avokado

Qoz ləpəsi — 1 ovuc

Sarımsaq — 2–3 diş

Limon suyu — ½ limon

Bal — 1–2 xörək qaşığı

Su — 200 ml

Duz — ½ çay qaşığı

Hazırlanması:

Kələmi nazik doğrayın, xiyarı kub və ya dilim formasında doğrayın, yaşıl soğanı xırda doğrayın.

Sous üçün bütün inqrediyentləri (yaşıllıq, avokado, qoz, sarımsaq, limon suyu, bal, su və duz) blenderə qoyun və tamamilə hamar olana qədər qarışdırın.

Hazırladığınız sousu doğranmış tərəvəzlərin üzərinə tökün və diqqətlə qarışdırın.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: