Bu gün, 16:30 0 Mətbəx

“Pikant” alma acıkası – qış üçün möhtəşəm hazırlıq

“Pikant” alma acıkası – qış üçün möhtəşəm hazırlıq
Bu sous meyvələrin şirinliyi, bibərin acılığı və ədviyyatların ətri ilə seçilir. Sarımsaq və qırxovul (xren) isə ona dərin, unudulmaz dad bəxş edir. Nəticədə elə bir qarışım alınır ki, soyuducudakı bütün sousların yerini verəcək.

🍏 Lazım olan ərzaqlar:

2 kq turşməzə alma (məsələn, antonovka)

1 kq bolqar bibəri

500 q acı bibər (istəyə görə)

300 q sarımsaq

200 q qırxovul (xren) kökü

200 q şəkər

100 q duz

500 ml tomat pastası

200 ml bitki yağı

👩‍🍳 Hazırlanma qaydası:

Bütün tərəvəz və almaları ətçəkəndən (ya da blenderdən) keçirin.

Qarışığa şəkər, duz, tomat pastası və yağı əlavə edin.

Yaxşıca qarışdırın, qaynadın və zəif odda 40 dəqiqə bişirin. Daim qarışdırmağı unutmayın.

Hazır acıkanı isti halda steril bankalara tökün və qapağını möhkəm bağlayın.

🍴 Necə istifadə etmək olar?

Bu sous həm ət və balıq yeməklərinə, həm makaronlara, həm də sadəcə çörəyin üzərinə sürtülərək yeyilməyə əladır. Üstəlik, tərkibindəki vitaminlər və fitonsidlər sayəsində immuniteti də möhkəmləndirir.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: