Bu gün, 16:00 0 Mətbəx

Mərcangilə jelesi – qışa yaqut rəngli desert

Mərcangilə jelesi – qışa yaqut rəngli desert
Mərcangilə jelesi – turşuluq və şirinliyin ideal balansını özündə birləşdirən möhtəşəm desertdir. Onun zərif jelə teksturası giləmeyvənin parlaq dadını və yüngül acılıq notlarını daha da vurğulayır.

Hazırlanma qaydası:

500 q təzə mərcangiləni ayırıb yuyun, taxta qaşıqla əzin.

Üzərinə 500 ml su əlavə edin, qaynadın və zəif odda 10 dəqiqə bişirin.

Kütləni süzgəcdən keçirərək qabıq və tumlarını ayırın.

Alınmış şirəyə 300 q şəkər və əvvəlcədən 100 ml soyuq suda isladılmış 20 q jelatin əlavə edin.

Qarışığı qaynama həddinə gətirin, lakin qaynatmayın. Daim qarışdırın ki, şəkər və jelatin tam həll olsun.

Hazır qarışığı isti halda bankalara tökün və soyuducuda tam bərkiməsinə qədər saxlayın. Nəticədə parlaq yaqut rəngli, ətri gözoxşayan jelə alınır – mərcangilənin turşməzə dadı şirinliklə yumşalır, incə tekstura isə ağızda ərir.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: