Bu gün, 16:30 0 Mətbəx

Qarpız cemi: ikili porsiya hazırlayın — bu şirinlik bir andaca bitir

Qarpız cemi: ikili porsiya hazırlayın — bu şirinlik bir andaca bitir
Qarpız cemi– bal kimi qatı, rubin rəngli, yüngül sitrus ətri ilə unudulmaz bir desertdir. Şirin qarpızın təbii dadı limonun təravəti ilə birləşərək həm gözəl görünüş, həm də incə dad bəxş edir.

Resept 📌

İnqrediyentlər:

1 kq qarpız ləti (çəkişsiz və qabıqsız)

500 q şəkər tozu

1 ədəd limonun şirəsi

1 ç.q. vanil ekstraktı

Hazırlanma qaydası:


Qarpız lətini blenderlə əzin, sonra süzgəcdən keçirin ki, liflər qalsın.

Püreyi qazana töküb şəkərlə qarışdırın, orta odda qarışdıra-qarışdıra qaynadın.

Limon suyunu əlavə edin, kütlə yarıya qədər azalib qatılaşana kimi 30–40 dəqiqə bişirin.

Hazır olub-olmadığını yoxlamaq üçün bir damcını boşqaba salın – yayılmamalıdır.

İsti-isti steril bankalara doldurub qapağını bağlayın.

Necə istifadə etməli? 🍯

Çay süfrəsində tost və ya qoğalla,

Sıyıqlar və ya blinçiklərlə,

Pendirli desertlərdə,

Hətta dondurmanın üzərində şirin toppinq kimi.

Qarpız mürəbbəsi tez bitir, ona görə ikili porsiya hazırlamaq ən yaxşısıdır! 🌿

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: