"Xərçəngin" ən çox sevdiyi qida

Xərçəng hüceyrələri daha sürətli böyüyən və yayılma potensialı olan hüceyrələrdir. Buna görə də bəzi qidalar, xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini stimullaşdıra bilər. Aşağıda xərçəng hüceyrələrinin ən çox sevdiyi və onların böyüməsinə kömək edə biləcək bəzi qidalar verilmişdir:
Şəkər və şəkərli məhsullar – Xərçəng hüceyrələri daha çox enerji üçün şəkərə ehtiyac duyur. Şəkərli qidalar və içkilər xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini sürətləndirə bilər.
Qırmızı ət və işlənmiş ətlər – Bu cür qidalar xərçəng riskini artıran bəzi maddələr ehtiva edə bilər. Xüsusilə qızardılmış və ya tüstülənmiş ətlərdə karsinogenlər (xərçəngə səbəb olan maddələr) ola bilər.
Transyağlar – Transyağlar, məsələn, işlənmiş qidalarda tapılır və xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini stimullaşdıra bilər.
Ağ un və şəkərlə zəngin qidalar – Karbohidratların çox olduğu və lifdən məhrum qidalar da xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini təşviq edə bilər.
Alkoqol – Həddindən artıq alkoqol istehlakı xərçəng riskini artıran bir çox faktoru tetikleyebilir.
Bu səbəbdən, mütəxəssislər sağlam və balanslı qidalanma, xüsusən də tərəvəzlər, meyvələr, ağrısız yağlar və tam taxıllar kimi antioksidantlarla zəngin qidaları tövsiyə edirlər. Bu, xərçəngin inkişaf riskini azaldan və ümumilikdə sağlamlığı dəstəkləyən bir pəhrizdir.
Şəkər və şəkərli məhsullar – Xərçəng hüceyrələri daha çox enerji üçün şəkərə ehtiyac duyur. Şəkərli qidalar və içkilər xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini sürətləndirə bilər.
Qırmızı ət və işlənmiş ətlər – Bu cür qidalar xərçəng riskini artıran bəzi maddələr ehtiva edə bilər. Xüsusilə qızardılmış və ya tüstülənmiş ətlərdə karsinogenlər (xərçəngə səbəb olan maddələr) ola bilər.
Transyağlar – Transyağlar, məsələn, işlənmiş qidalarda tapılır və xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini stimullaşdıra bilər.
Ağ un və şəkərlə zəngin qidalar – Karbohidratların çox olduğu və lifdən məhrum qidalar da xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini təşviq edə bilər.
Alkoqol – Həddindən artıq alkoqol istehlakı xərçəng riskini artıran bir çox faktoru tetikleyebilir.
Bu səbəbdən, mütəxəssislər sağlam və balanslı qidalanma, xüsusən də tərəvəzlər, meyvələr, ağrısız yağlar və tam taxıllar kimi antioksidantlarla zəngin qidaları tövsiyə edirlər. Bu, xərçəngin inkişaf riskini azaldan və ümumilikdə sağlamlığı dəstəkləyən bir pəhrizdir.
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Cəmiyyət
Bu gün, 14:07
Reklama dair ümumi tələblər dəyişir
Gündəm
Bu gün, 14:03
Gömrükçülərin maaşları ilə bağlı FƏRMAN
İdman
Bu gün, 14:00
İlin idmançısı seçilib
Sağlamlıq
Bu gün, 13:30
Estrogenlər – Dərinin, saçın və əhvalın qəhrəmanı
Hadisə
Bu gün, 13:11
Jurnalist Pənah Rüstəm vəfat edib
Siyasət
Bu gün, 11:35
Milli Məclisin iclası başlayıb
Populyar Xəbərlər
Yeni Yaşımın Səssiz Gücü
Əlisultan İsgəndərzadə – Zəhmətlə Yoğrulmuş Ömür
Rəxşəndə – Günəşi Ürəyində Daşıyan Qadın
"Ulusum.az"-ın İşığı, Rəxşəndə İkram qızı — Doğum Günün Mübarək!
Azərbaycan Konsaltinqlər Assosiasiyası: Xidmət Sektorunun Yeni Nəfəsi - FOTO
Xəzər Universitetində “Maarifçi” Proqramına Maraqlı Start!