22-07-2025, 16:00 0 Maraqlı

Meyvə və giləmeyvələri dondurmaq üçün ən yaxşı üsullar nələrdir?

Meyvə və giləmeyvələri dondurmaq üçün ən yaxşı üsullar nələrdir?
Meyvə və giləmeyvələri dondurmaqda fayda var — tam və ya püreləşdirilmiş formada. Bu üsul onların faydalı maddələrini qoruyur və allergik reaksiyaların riskini azaldır, — deyə NEWS.ru-ya Rusiya, Vidnov xəstəxanasının allergoloq-immunoloqu Natalya Popova bildirib.


O, qeyd edib ki, dondurulmuş meyvə və giləmeyvə immunitet üçün ən yaxşı dostdur. Meyvələri bütöv, doğranmış və ya püre şəklində dondurmaq olar. Pürelər səhər yulafına əlavə etmək, faydalı sous hazırlamaq, dadlı və sağlam piroq bişirmək, həmçinin qoz və kokos yağ ilə qarışdırıb desert kimi istifadə etmək üçün əlverişlidir.

Popova həmçinin qurudulmağı da saxlamağın alternativ yolu kimi tövsiyə edib. Qurudulmuş meyvə və giləmeyvələr mikroelementləri saxlayır və qəlyanaltı və ya müxtəlif yeməklərin tərkib hissəsi kimi istifadə edilə bilər.

“Qurudulmuş meyvə və giləmeyvələr mikroelementlərin zəngin mənbəyidir. Onlardan təbii cipslər hazırlamaq, toz halına salıb kulinariya təcrübələrində istifadə etmək və ya sadəcə qəlyanaltı kimi yemək mümkündür. Bu, bədəni lazım olan antioksidantlar və minerallarla təmin edir, orqanizmin müdafiə qüvvələrini gücləndirir”, — deyə Popova yekunlaşdırıb.


Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: