Vaxt itirmək istəmirsənsə – “Limonılu kapriz” bişir!

Hər dişləmədə incə, ağızda əriyən bir tekstura, üstündə xırçıltılı qabıq və möhtəşəm limon ətri… “Limonlu kapriz” peçenyesi elə bir şirniyyatdır ki, boz gündə belə sizi limon bağçasına aparacaq.
📝 Lazım olan ərzaqlar:
150 q yumşaldılmış kərə yağı
100 q şəkər pudrası
1 limonun rəndələnmiş qabığı
1 x.q. təzə limon suyu
2 yumurta sarısı
250 q ələnmiş un
Bir çimdik duz
👩🍳 Hazırlanması:
Yağı şəkər pudrası ilə ağaranadək çalın.
Limon qabığı və suyunu əlavə edin.
Yumurtanın sarılarını bir-bir əlavə edərək qarışdırın.
Unu və duzu ələyib asta-asta qarışığa qatın.
Yumşaq xəmir yoğurun, plyonkaya büküb 30 dəqiqə soyuducuya qoyun.
Xəmiri 5 mm qalınlığında yayaraq formalarda kəsin.
180°C-də, perqament üzərində 10–12 dəqiqə bişirin – kənarları qızarana qədər.
Soyuduqdan sonra üzərinə limon qabığı ilə qarışdırılmış şəkər pudrası səpə bilərsiniz.
Peçenye xırçıldayan, eyni zamanda ağızda əriyən konsistensiya alır. Şirinlik və limon təzəliyinin ideal balansı isə çay süfrənizi tamamlayacaq. Gözəl qablaşdırılsa, zövqlü hədiyyə də ola bilər. Qapalı qabda 2 həftə təravətini saxlayır.
Ulusum.az
📝 Lazım olan ərzaqlar:
150 q yumşaldılmış kərə yağı
100 q şəkər pudrası
1 limonun rəndələnmiş qabığı
1 x.q. təzə limon suyu
2 yumurta sarısı
250 q ələnmiş un
Bir çimdik duz
👩🍳 Hazırlanması:
Yağı şəkər pudrası ilə ağaranadək çalın.
Limon qabığı və suyunu əlavə edin.
Yumurtanın sarılarını bir-bir əlavə edərək qarışdırın.
Unu və duzu ələyib asta-asta qarışığa qatın.
Yumşaq xəmir yoğurun, plyonkaya büküb 30 dəqiqə soyuducuya qoyun.
Xəmiri 5 mm qalınlığında yayaraq formalarda kəsin.
180°C-də, perqament üzərində 10–12 dəqiqə bişirin – kənarları qızarana qədər.
Soyuduqdan sonra üzərinə limon qabığı ilə qarışdırılmış şəkər pudrası səpə bilərsiniz.
Peçenye xırçıldayan, eyni zamanda ağızda əriyən konsistensiya alır. Şirinlik və limon təzəliyinin ideal balansı isə çay süfrənizi tamamlayacaq. Gözəl qablaşdırılsa, zövqlü hədiyyə də ola bilər. Qapalı qabda 2 həftə təravətini saxlayır.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 14:06
Vaxt itirmək istəmirsənsə – “Limonılu kapriz” bişir!
Hadisə
Bu gün, 12:30
Güclü külək Naxçıvan və Ağdamda fəsadlar törədib
Sağlamlıq
Bu gün, 11:54
Brokkoli və axşam yeməyi: fayda yoxsa diskomfort?
Populyar Xəbərlər
“Könül Dəftərim” sənədli filminin möhtəşəm təqdimat mərasimi keçirildi - FOTO - VİDEO
“Könül Dəftərim” – sözün, yaddaşın və milli kimliyin aynası
Bakıda “Qala Əncir Festivalı” keçiriləcək
Yasamalda söküntü: Xıdır Mustafayev və Xaqan Dadaşov küçələrində evlər plana salındı
“Yaşıl içki” ilə incə qal: sadə resept, böyük nəticə
Hansı yeməyin qoxusu kişiləri cəlb edir?