Migrenin gizli səbəbləri: hansı qidalar təhlükəlidir?
Qırmızı şərab, sitrus şirələri və şokolad migren tutmasına səbəb ola bilər. Bu barədə nevroloq Olqa Vorobyova “Moskva 24”ə bildirib.
Onun sözlərinə görə, həmçinin sosiskalarda və kolbasalarda olan boyalar da tez-tez baş ağrısı yaradır.
Ulusum.az
Onun sözlərinə görə, həmçinin sosiskalarda və kolbasalarda olan boyalar da tez-tez baş ağrısı yaradır.
“Buna səbəb şokolad, təzə sıxılmış sitrus şirələri, pendir, qoz-fındıq, həmçinin zəif alkoqollu içkilər, xüsusən də qırmızı şərab olur. Bundan əlavə, sosiskalara və kolbasalara əlavə olunan boyaların təsirindən yaranan belə adlandırılan ‘hot-doq migreni’ də mövcuddur”, – deyə Vorobyova izah edib.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Dünən, 16:30
Şam yeməyi üçün sağlam və doyumlu resept
Mətbəx
Dünən, 15:00
Ev Şəraitində Yarpaq Dönər Resepti
Mətbəx
Dünən, 13:00
Nahar - Toyuqlu mərci püresi şorbası
Mətbəx
Dünən, 11:00
Şokoladlı-kəsmikli zapekanka
---
Dünən, 10:00
Tez Hazırlanan Peçenye Resepti. -VİDEO
Sağlamlıq
Dünən, 09:30
Oturaq həyat tərzi ölümcül nəticələrə səbəb ola bilər – gündə cəmi 10 dəqiqə kifayətdir
Mətbəx
Dünən, 09:30
Səhər yeməyi - Düyü unlu syrniklər
Populyar Xəbərlər
Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı Özbəkistanda - VİDEO
“Tank” ləqəbli Məhəmməd Abbaszadə: Rinqdə iradə və zəfər hekayəsi - VİDEO
Qazağın cücəli yayma xəngəli – Çaylı kəndi - VİDEO
Qazaxda Gənclər Narkomaniyaya Qarşı Maarifləndirilir – Sağlam Gələcək Naminə!
Taşkentdə “Beş Qazan”da doğmalıq dadı – Özbek aşının qardaşlıq süfrəsi
Taşkəndin Tarixi İncisi – Baraxon Mədrəsəsi və Çorsu Bazarı - VİDEO
