Kabab zövqdür, yoxsa gizli təhlükə?

“Kabab yeməyinin kədərli nəticələri onkologiyanın inkişafı, mədə-bağırsaq sistemi xəstəliklərinin kəskinləşməsi, eləcə də yaxın vaxtlarda mədə və ya bağırsaq üzərində aparılmış əməliyyatlardan sonrakı ağırlaşmalar ola bilər.”
Bunu “Moskva 24”ə dietoloq Yevgeni Arzamasçev bildirib.
O qeyd edib ki, bu yeməkdə orqanizm üçün zərərli kanserogenlər mövcuddur. Onlar hüceyrələrin quruluşuna mənfi təsir göstərir və bununla da xərçəngin inkişafı riskini artırır, – deyə Arzamasçev xəbərdarlıq edib.
Həkimin sözlərinə görə, xüsusilə çox yağlı ət kabablarında kanserogenlərin miqdarı daha çoxdur.
Onun fikrincə, kababdan mədə xorasından və qastritdən əziyyət çəkən xəstələr, divertikuliti olanlar, eləcə də artıq çəkisi olan şəxslər imtina etməlidirlər.
Dietoloq həmçinin xatırladıb ki, qızardılmış ətin sui-istifadəsi xolesterin səviyyəsinin yüksəlməsinə gətirib çıxara bilər.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 14:06
Vaxt itirmək istəmirsənsə – “Limonılu kapriz” bişir!
Hadisə
Bu gün, 12:30
Güclü külək Naxçıvan və Ağdamda fəsadlar törədib
Sağlamlıq
Bu gün, 11:54
Brokkoli və axşam yeməyi: fayda yoxsa diskomfort?
Populyar Xəbərlər
“Könül Dəftərim” sənədli filminin möhtəşəm təqdimat mərasimi keçirildi - FOTO - VİDEO
“Könül Dəftərim” – sözün, yaddaşın və milli kimliyin aynası
Bakıda “Qala Əncir Festivalı” keçiriləcək
Yasamalda söküntü: Xıdır Mustafayev və Xaqan Dadaşov küçələrində evlər plana salındı
“Yaşıl içki” ilə incə qal: sadə resept, böyük nəticə
Hansı yeməyin qoxusu kişiləri cəlb edir?