Kabab zövqdür, yoxsa gizli təhlükə?
“Kabab yeməyinin kədərli nəticələri onkologiyanın inkişafı, mədə-bağırsaq sistemi xəstəliklərinin kəskinləşməsi, eləcə də yaxın vaxtlarda mədə və ya bağırsaq üzərində aparılmış əməliyyatlardan sonrakı ağırlaşmalar ola bilər.”
Bunu “Moskva 24”ə dietoloq Yevgeni Arzamasçev bildirib.
O qeyd edib ki, bu yeməkdə orqanizm üçün zərərli kanserogenlər mövcuddur. Onlar hüceyrələrin quruluşuna mənfi təsir göstərir və bununla da xərçəngin inkişafı riskini artırır, – deyə Arzamasçev xəbərdarlıq edib.
Həkimin sözlərinə görə, xüsusilə çox yağlı ət kabablarında kanserogenlərin miqdarı daha çoxdur.
Onun fikrincə, kababdan mədə xorasından və qastritdən əziyyət çəkən xəstələr, divertikuliti olanlar, eləcə də artıq çəkisi olan şəxslər imtina etməlidirlər.
Dietoloq həmçinin xatırladıb ki, qızardılmış ətin sui-istifadəsi xolesterin səviyyəsinin yüksəlməsinə gətirib çıxara bilər.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Dünən, 16:30
Şam yeməyi üçün sağlam və doyumlu resept
Mətbəx
Dünən, 15:00
Ev Şəraitində Yarpaq Dönər Resepti
Mətbəx
Dünən, 13:00
Nahar - Toyuqlu mərci püresi şorbası
Mətbəx
Dünən, 11:00
Şokoladlı-kəsmikli zapekanka
---
Dünən, 10:00
Tez Hazırlanan Peçenye Resepti. -VİDEO
Sağlamlıq
Dünən, 09:30
Oturaq həyat tərzi ölümcül nəticələrə səbəb ola bilər – gündə cəmi 10 dəqiqə kifayətdir
Mətbəx
Dünən, 09:30
Səhər yeməyi - Düyü unlu syrniklər
Populyar Xəbərlər
Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı Özbəkistanda - VİDEO
“Tank” ləqəbli Məhəmməd Abbaszadə: Rinqdə iradə və zəfər hekayəsi - VİDEO
Qazağın cücəli yayma xəngəli – Çaylı kəndi - VİDEO
Qazaxda Gənclər Narkomaniyaya Qarşı Maarifləndirilir – Sağlam Gələcək Naminə!
Taşkentdə “Beş Qazan”da doğmalıq dadı – Özbek aşının qardaşlıq süfrəsi
Taşkəndin Tarixi İncisi – Baraxon Mədrəsəsi və Çorsu Bazarı - VİDEO
