Bu gün, 14:00 0 Sağlamlıq

40 yaşdan sonra gənc qalmaq istəyirsənsə, bu məhsullardan uzaq dur!

40 yaşdan sonra gənc qalmaq istəyirsənsə, bu məhsullardan uzaq dur!
40 yaşdan sonra qadın orqanizmi xüsusilə həssas olur və bəzi qidalar qocalmanı sürətləndirir. Əgər siz gəncliyinizin “əsas düşməni” olan bu məhsullardan imtina etsəniz, 40 yaşdan sonra qocalmayacaqsınız – bu təsir zəmanətlidir.

Həkimlərin fikrincə, qocalma prosesini yavaşlatmaq və xəstəliklərin riskini azaltmaq üçün emal olunmuş ət məhsullarından – kolbasa, sosiskalar, bekon və hisə verilmiş ətlərdən imtina etmək lazımdır. Bu məhsullar nitratlar, həddindən artıq duz və kanserogenlər ehtiva edir. Onlar hipertoniya, şişkinlik və hətta onkoloji xəstəliklər riskini artırır. Həmçinin, bağırsaqların fəaliyyətinə mənfi təsir edir, dərinin vəziyyətini pisləşdirir, iltihab və elastiklik itkisinə səbəb olur.

Kolbasa və sosiskaları təbii ət, balıq və ya bitki mənşəli zülallarla (tofu, mərcimək və s.) əvəz edin. Bu, ürək-damar sisteminə və həzmə düşən yükü azaldacaq, gəncliyinizi və enerjinizi qoruyacaq. Emal olunmuş ətdən imtina — 40 yaşdan sonra sağlamlığa atılan önəmli addımdır.

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: