Yağlı pendir alzheimer xəstəliyi riskini azalda BİLƏR
Yeni İsveç araşdırmasına görə, orta miqdarda yüksək yağlı süd məhsulları – xüsusilə pendir və qaymaq – alzheimer və demensiya riskinin azalması ilə əlaqəli ola bilər.
“Neurology” jurnalında dərc olunan tədqiqatda yüksək yağlı pendir istehlak edənlərdə demensiya riski 13%, damar mənşəli demensiya riski isə 29% daha az olub. Aşağı yağlı süd məhsulları ilə isə belə bir əlaqə tapılmayıb.
Ulusum.az xəbər verir ki,mütəxəssislər vurğulayır ki, nəticələr müşahidə xarakterlidir və qəti səbəb-nəticə əlaqəsi sübut etmir.
R.Daşdəmirova
“Neurology” jurnalında dərc olunan tədqiqatda yüksək yağlı pendir istehlak edənlərdə demensiya riski 13%, damar mənşəli demensiya riski isə 29% daha az olub. Aşağı yağlı süd məhsulları ilə isə belə bir əlaqə tapılmayıb.
Ulusum.az xəbər verir ki,mütəxəssislər vurğulayır ki, nəticələr müşahidə xarakterlidir və qəti səbəb-nəticə əlaqəsi sübut etmir.
R.Daşdəmirova
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Populyar Xəbərlər
Özbəkistanda Azərbaycan mətbəxinin dadını hiss etmədən dönmək olmaz VİDEO
Azərbaycan–Özbəkistan rəssamlarının dostluq sərgisi
Ağstafada tanınmış rəssam Nəvai Mətinin 60 illik yubileyi böyük təntənə ilə keçirildi
Universitetdə tələbə müəllimə bıçaqla hücum etdi – cinayət işi açıldı VİDEO
“Könül dəftərim” – səssiz qalan sənətə səs verən sənədli film layihəsi
"Sevginin vətəni yoxdur" tamaşası teatrsevərlərlə görüşdü
