Xırçıltılı və Ləzzətli Lavaş Qəlyanaltısı -  VİDEO– Həm Asan, Həm Dadlı! Mətbəx
h2]Bu qəlyanaltıya “yox” demək çətindir![/h2] İsti-isti, xırçıltılı və pendirli lavaş dilimləri süfrənizi həm bəzəyəcək, həm də hər kəsin sevimlisinə çevriləcək. Bu resept həm tavanın üzərində qızardılaraq, həm də sobada daha sağlam formada bişirilə bilər. Hər iki üsulla mükəmməl nəticə əldə edəcəksiniz. Tərkibi: - 200 qram ağ pendir -...
13-10-2025, 10:00
Protein, sağlam yağlar və ləzzətlə dolu bir yemək! Mətbəx
Avokado, xiyar və yaşılilə qızardılmış somon kinoa Tərkibi: - ¼ stəkan əlavə zeytun yağı (bölünür) - 4 ədəd dərisiz qızılbalıq filesi (təxminən 170 qramlıq) - 1 stəkan kinoa (hazır qablaşdırma təlimatlarına uyğun bişirilir) - Duz, istiot - 1 kiçik xiyar (toxumları çıxarılıb, incə doğranmış) - 2 ədəd avokado (doğranmış) - ¼ stəkan...
13-10-2025, 10:00
Pəhrizli Şiriniyyat Mətbəx
Alma xırtıldayan Qida və Şərabdan uyğunlaşdırılmışdır ¼ fincan plus 2 xörək qaşığı çox məqsədli un ¼ fincan plus 2 xörək qaşığı (qablaşdırılmış) açıq qəhvəyi şəkər ½ fincan plus 2 xörək qaşığı dənəvər şəkər, bölünür Çimdik duz 6 xörək qaşığı çox soyuq duzsuz kərə yağı, ½ düymlük (13 mm) zarlara kəsilmiş 1 stəkan doğranmış pecans ½ fincan...
10-10-2025, 11:31
Yumurta Konvertləri  - Vetçinalı və Pendirli Mətbəx
Səhər yeməyinə nə hazırlayacağını düşünürsənsə, bu yumurta, vetçina və pendirlə dolu konvertlər həm gözəl görünüşü, həm də əla dadı ilə ideal seçimdir! Səhərlərinizə dadlı başlanğıc verin! Tərkibi: - Yumurtası – 3 ədəd - Vetçina (az yağlı, bişmiş) – 100 q - Qouda pendiri (45%) – 60 q - Süd (2.5%) – 50 ml - Kərə yağı (82.5%) – 5 q...
10-10-2025, 10:13
Yunan yoğurtu ilə meyvələr Mətbəx
Tərkibi: - Yunan yoğurdu 2% - 150 q - Təzə mango - 60 q - Bananası - 50 q - Yulaf əzməsi - 15 q - Bal - 5 q - Günəbaxan yağı - 3 q Hazırlanma qaydası: 1. Yulaf əzmısini və günəbaxan yağını və balı qarışdırın. 2. Qarışığı vam qazda isti olana qədər saxlayın. 3. İstidən götürdükdən sonra otaq temperaturunda soyudun. 4. Mangoyu təmizləyin...
10-10-2025, 09:03
Alma, Qoz və Parmezan ilə Brüssel Kələmi Salatı Mətbəx
Payızın ləzzətindən ilham alan təravətli salat Bu yüngül və faydalı salat həm dadlı, həm də rəngarəngdir. Qırxılmış Brüssel kələmi, şirin və turş alma, xırt-xırt qoz, ləzzətli Parmezan pendiri və bal sirkəli sousla birləşərək mövsümi bir təam yaradır.. Hətta Brüssel kələminə şübhə ilə yanaşanlar belə bu salatı sevdiklərini etiraf...
9-10-2025, 19:59
Şirinlə duzlu bir arada: Qara gavalılı toyuq ciyəri ilə nostalji nahar Mətbəx
Qaraciyər sevməyənlər belə bu yeməyə yox deyə bilməz! Yumşaq toyuq ciyəri, şirin qara gavalı və qaymaq kimi kartof püresi bir araya gələndə həm doyumlu, həm də qeyri-adi dad yaranır. Əgər fərqli və dadlı bir nahar axtarırsansa, bu resept tam sənlikdir! Toyuq ciyəri qara gavalı ilə və kartof püresi ilə Lazım olanlar: - Kartof – 600 q -...
9-10-2025, 15:00
İtalyan Ləzzəti ilə Dənizdən Gələn Təravət Mətbəx
Əgər dəniz məhsullarını sevirsənsə, bu salat tam sənlikdir! İtalyan tərzində hazırlanan bu yüngül və faydalı salat həm dadlıdır, həm də orqanizm üçün olduqca xeyirlidir. Kalmar, krevet və midiyə – hər biri omeqa-3, zülal və faydalı minerallarla zəngindir. Tərkibində təzə tərəvəzlər, limon suyu və zeytun yağı olan bu salat həm immuniteti...
9-10-2025, 12:30
Göbələk və turşu xiyarla - Bifstroqanov Mətbəx
Tərkibi: ▪️ Mal əti filesi – 400 q ▪️ Təzə şampinyon göbələyi – 200 q ▪️ Baş soğan – 150 q (1-2 ədəd) ▪️ Turşu xiyar – 150 q ▪️ 10% xama – 150 q ▪️ Tomat pastası – 30 q ▪️ Bitki yağı – 10 q ▪️ Buğda unu – 15 q (sos üçün) ▪️ Su və ya bulyon – 100 ml ▪️ Dəfnə yarpağı, qara istiot dənəsi, duz – zövqə görə Hazırlanması: 1. Mal ətini nazik...
9-10-2025, 09:21
Dünyada Məşhur Olan Şokoladlı “Sinnabon” Bulkaları Mətbəx
Şokoladlı Bulkaların tərkibi: Balata (opara) üçün: 1. 300 ml süd 2. 10 qr quru maya 3. 1 xörək qaşığı şəkər tozu 4. 1 xörək qaşığı un Xəmiri üçün: 1. 2 ədəd yumurta 2. 120 qr şəkər tozu 3. 1 çay qaşığı duz 4. 1 paket vanil 5. 100 qr kərə yağı 6. 600 qr un 7. 50-70 qr kakao 8. 2 xörək qaşığı bitki yağı İçlik üçün: 1. 100 qr şəkər tozu 2....
9-10-2025, 09:15