Nahar üçün yüngül və doyurucu resept
Tonnalı və gül kələmi ilə makaron – yüngül və balanslı nahar
Tərkibi:
- Durum buğdasından makaron – 80 q (quru halda)
- Öz suyunda konservləşdirilmiş ton balığı – 100 q (suyu süzülmüş)
- Gül kələmi – 200 q
- Təbii yoqurt (2%) – 50 q
- Sarımsaq – 5 q (1 diş)
- Limon suyu – 10 q
- Duz, istiot, quru şüyüd – zövqə görə
- Zeytun yağı – 5 q
Hazırlanması:
Makaronu duzlu suda 8–9 dəqiqə “al dente” bişirin. Süzün, 50 ml suyunu saxlayın. Gül kələmini çiçək formasında ayırın və 5 dəqiqə qaynadın. 3 q yağda sarımsaqla birlikdə 3 dəqiqə qovurun.
Ton balığını çəngəllə əzin, yoqurt və ədviyyatlarla qarışdırın. Makaron, gül kələmi və yoqurtlu sousu birləşdirin.
Yanında istədiyiniz təzə tərəvəzlərlə servis edə bilərsiniz.
100 q üçün qida dəyəri:
- Kalori: 85.1
- Zülal: 7.2 q
- Yağ: 1.7 q
- Karbohidrat: 10.5 q
Reseptlərinizi [email protected] ünvanına göndərin, dadlı sirləriniz saytda yayımlansın!
Ulusum.az
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Populyar Xəbərlər
Ulu Öndəri Uşaqlıq Xatirəmlə Anıram
Ağstafa RİH başçısı Seymur Orucov tanınmış şair Qurban Həmid oğlu ilə görüşüb
Meksikada partlayış: Ölən və yaralananlar var
Hindistanda gecə klubunda yanğın - Ölənlər Var
Özbəkistanda turizmdən gəlirlər rekord həddə çatıb
Marakeş Coffee & Tea Festival 2025 – Unudulmaz Təcrübə VİDEO
