Kürabiyə – uşaqlığı xatırladan şirniyyat
Bu yumşaq, qumabənzər qurabiyələri xatırlayırsınızmı? Nənələrimizin çox sevdiyi, ortasında cem olan o dadlı peçenyelər… Bu gün elə həmin klassik kürabiyeni hazırlayacağıq – uşaqlıq dadında və incə toxumasında.
Kürabiyənin içliyi üçün ənənəvi olaraq cemdən istifadə olunur, çünki bişdikdə axmır. Siz istədiyiniz cem növünü seçə bilərsiniz: çiyələk, ərik və ya moruq.
Tərkibi:
Un – 180 q
Kərə yağı – 100 q
Pudra şəkəri – 4 xörək qaşığı
Yumurta ağı – 1–2 ədəd
Cem – içlik üçün
Vanil şəkəri – zövqə görə
Hazırlanması:
Əvvəlcə əsas xəmiri hazırlayın: yumşaldılmış kərə yağını və pudra şəkərini mikserlə hava kimi yüngül, homogen kütlə alınana qədər çalın.
Yumurtanın ağını sarısından ehtiyatla ayırın və qarışığa əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Unu ələyin ki, havalanmış olsun. Tədricən un əlavə edərək qarışdırmağa davam edin. Sonda vanil şəkərini əlavə edin və yumşaq, elastik xəmir yoğurun.
Xəmiri konditer torbasına (və ya ucunu kəsdiyiniz möhkəm sellofan torbaya) doldurun.
Soba sinisini perqament kağızı ilə örtün. Xəmirdən kiçik hissələr sıxaraq 1 sm məsafə saxlayın. Hər peçenyenin ortasında bir çökəklik yaradın və oraya bir az cem qoyun.
Sobanı 200°C-yə qədər qızdırın. Kürabiyələri sobaya qoyub 15–20 dəqiqə, üstü qızarana qədər bişirin.
Nuş olsun!
Ulusum.az
Kürabiyənin içliyi üçün ənənəvi olaraq cemdən istifadə olunur, çünki bişdikdə axmır. Siz istədiyiniz cem növünü seçə bilərsiniz: çiyələk, ərik və ya moruq.
Tərkibi:
Un – 180 q
Kərə yağı – 100 q
Pudra şəkəri – 4 xörək qaşığı
Yumurta ağı – 1–2 ədəd
Cem – içlik üçün
Vanil şəkəri – zövqə görə
Hazırlanması:
Əvvəlcə əsas xəmiri hazırlayın: yumşaldılmış kərə yağını və pudra şəkərini mikserlə hava kimi yüngül, homogen kütlə alınana qədər çalın.
Yumurtanın ağını sarısından ehtiyatla ayırın və qarışığa əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Unu ələyin ki, havalanmış olsun. Tədricən un əlavə edərək qarışdırmağa davam edin. Sonda vanil şəkərini əlavə edin və yumşaq, elastik xəmir yoğurun.
Xəmiri konditer torbasına (və ya ucunu kəsdiyiniz möhkəm sellofan torbaya) doldurun.
Soba sinisini perqament kağızı ilə örtün. Xəmirdən kiçik hissələr sıxaraq 1 sm məsafə saxlayın. Hər peçenyenin ortasında bir çökəklik yaradın və oraya bir az cem qoyun.
Sobanı 200°C-yə qədər qızdırın. Kürabiyələri sobaya qoyub 15–20 dəqiqə, üstü qızarana qədər bişirin.
Nuş olsun!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
8-12-2025, 14:00
HƏKİM TÖVSİYƏSİ
Mətbəx
8-12-2025, 12:45
Balqabaqlı Keks Resepti
Mətbəx
8-12-2025, 09:30
Çin alimləri əti əvəzləyə bilən göbələk icad ediblər
Sağlamlıq
8-12-2025, 09:30
Emal olunmuş ət məhsulları: piylənmə və diabet riskini artırır
Populyar Xəbərlər
Xaçmazda “Şanlı Zəfər Tariximiz” adlı anım tədbiri keçirilib
Ağstafa RİH başçısı Seymur Orucov tanınmış şair Qurban Həmid oğlu ilə görüşüb
Qaradağda dəhşətli yanğın: 4 nəfər həyatını itirdi - 4 nəfər öldü VİDEO
Meksikada partlayış: Ölən və yaralananlar var
Hindistanda gecə klubunda yanğın - Ölənlər Var
Özbəkistanda turizmdən gəlirlər rekord həddə çatıb
