Kürabiyə – uşaqlığı xatırladan şirniyyat

Bu yumşaq, qumabənzər qurabiyələri xatırlayırsınızmı? Nənələrimizin çox sevdiyi, ortasında cem olan o dadlı peçenyelər… Bu gün elə həmin klassik kürabiyeni hazırlayacağıq – uşaqlıq dadında və incə toxumasında.
Kürabiyənin içliyi üçün ənənəvi olaraq cemdən istifadə olunur, çünki bişdikdə axmır. Siz istədiyiniz cem növünü seçə bilərsiniz: çiyələk, ərik və ya moruq.
Tərkibi:
Un – 180 q
Kərə yağı – 100 q
Pudra şəkəri – 4 xörək qaşığı
Yumurta ağı – 1–2 ədəd
Cem – içlik üçün
Vanil şəkəri – zövqə görə
Hazırlanması:
Əvvəlcə əsas xəmiri hazırlayın: yumşaldılmış kərə yağını və pudra şəkərini mikserlə hava kimi yüngül, homogen kütlə alınana qədər çalın.
Yumurtanın ağını sarısından ehtiyatla ayırın və qarışığa əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Unu ələyin ki, havalanmış olsun. Tədricən un əlavə edərək qarışdırmağa davam edin. Sonda vanil şəkərini əlavə edin və yumşaq, elastik xəmir yoğurun.
Xəmiri konditer torbasına (və ya ucunu kəsdiyiniz möhkəm sellofan torbaya) doldurun.
Soba sinisini perqament kağızı ilə örtün. Xəmirdən kiçik hissələr sıxaraq 1 sm məsafə saxlayın. Hər peçenyenin ortasında bir çökəklik yaradın və oraya bir az cem qoyun.
Sobanı 200°C-yə qədər qızdırın. Kürabiyələri sobaya qoyub 15–20 dəqiqə, üstü qızarana qədər bişirin.
Nuş olsun!
Ulusum.az
Kürabiyənin içliyi üçün ənənəvi olaraq cemdən istifadə olunur, çünki bişdikdə axmır. Siz istədiyiniz cem növünü seçə bilərsiniz: çiyələk, ərik və ya moruq.
Tərkibi:
Un – 180 q
Kərə yağı – 100 q
Pudra şəkəri – 4 xörək qaşığı
Yumurta ağı – 1–2 ədəd
Cem – içlik üçün
Vanil şəkəri – zövqə görə
Hazırlanması:
Əvvəlcə əsas xəmiri hazırlayın: yumşaldılmış kərə yağını və pudra şəkərini mikserlə hava kimi yüngül, homogen kütlə alınana qədər çalın.
Yumurtanın ağını sarısından ehtiyatla ayırın və qarışığa əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Unu ələyin ki, havalanmış olsun. Tədricən un əlavə edərək qarışdırmağa davam edin. Sonda vanil şəkərini əlavə edin və yumşaq, elastik xəmir yoğurun.
Xəmiri konditer torbasına (və ya ucunu kəsdiyiniz möhkəm sellofan torbaya) doldurun.
Soba sinisini perqament kağızı ilə örtün. Xəmirdən kiçik hissələr sıxaraq 1 sm məsafə saxlayın. Hər peçenyenin ortasında bir çökəklik yaradın və oraya bir az cem qoyun.
Sobanı 200°C-yə qədər qızdırın. Kürabiyələri sobaya qoyub 15–20 dəqiqə, üstü qızarana qədər bişirin.
Nuş olsun!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Bu gün, 21:00
Yapon pəhrizi depressiyaya qarşı silah ola bilər
İdman
Bu gün, 19:30
Azərbaycanın cüdo millisi Gürcüstanı məğlub edib
Maraqlı
Bu gün, 18:30
Nifrət şərhləri ilə necə mübarizə aparmalı?
Dünya
Bu gün, 17:30
Ərdoğan Ukrayna üzrə vasitəçilik rolunu vurğuladı
Texnologiya
Bu gün, 16:30
Apple iPhone 8 Plus-u vintaj siyahısına saldı
Dünya
Bu gün, 16:00
Husilər Qırmızı dənizdə İsrail tankerinə hücum etdi
Populyar Xəbərlər