Kürabiyə – uşaqlığı xatırladan şirniyyat

Bu yumşaq, qumabənzər qurabiyələri xatırlayırsınızmı? Nənələrimizin çox sevdiyi, ortasında cem olan o dadlı peçenyelər… Bu gün elə həmin klassik kürabiyeni hazırlayacağıq – uşaqlıq dadında və incə toxumasında.
Kürabiyənin içliyi üçün ənənəvi olaraq cemdən istifadə olunur, çünki bişdikdə axmır. Siz istədiyiniz cem növünü seçə bilərsiniz: çiyələk, ərik və ya moruq.
Tərkibi:
Un – 180 q
Kərə yağı – 100 q
Pudra şəkəri – 4 xörək qaşığı
Yumurta ağı – 1–2 ədəd
Cem – içlik üçün
Vanil şəkəri – zövqə görə
Hazırlanması:
Əvvəlcə əsas xəmiri hazırlayın: yumşaldılmış kərə yağını və pudra şəkərini mikserlə hava kimi yüngül, homogen kütlə alınana qədər çalın.
Yumurtanın ağını sarısından ehtiyatla ayırın və qarışığa əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Unu ələyin ki, havalanmış olsun. Tədricən un əlavə edərək qarışdırmağa davam edin. Sonda vanil şəkərini əlavə edin və yumşaq, elastik xəmir yoğurun.
Xəmiri konditer torbasına (və ya ucunu kəsdiyiniz möhkəm sellofan torbaya) doldurun.
Soba sinisini perqament kağızı ilə örtün. Xəmirdən kiçik hissələr sıxaraq 1 sm məsafə saxlayın. Hər peçenyenin ortasında bir çökəklik yaradın və oraya bir az cem qoyun.
Sobanı 200°C-yə qədər qızdırın. Kürabiyələri sobaya qoyub 15–20 dəqiqə, üstü qızarana qədər bişirin.
Nuş olsun!
Ulusum.az
Kürabiyənin içliyi üçün ənənəvi olaraq cemdən istifadə olunur, çünki bişdikdə axmır. Siz istədiyiniz cem növünü seçə bilərsiniz: çiyələk, ərik və ya moruq.
Tərkibi:
Un – 180 q
Kərə yağı – 100 q
Pudra şəkəri – 4 xörək qaşığı
Yumurta ağı – 1–2 ədəd
Cem – içlik üçün
Vanil şəkəri – zövqə görə
Hazırlanması:
Əvvəlcə əsas xəmiri hazırlayın: yumşaldılmış kərə yağını və pudra şəkərini mikserlə hava kimi yüngül, homogen kütlə alınana qədər çalın.
Yumurtanın ağını sarısından ehtiyatla ayırın və qarışığa əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Unu ələyin ki, havalanmış olsun. Tədricən un əlavə edərək qarışdırmağa davam edin. Sonda vanil şəkərini əlavə edin və yumşaq, elastik xəmir yoğurun.
Xəmiri konditer torbasına (və ya ucunu kəsdiyiniz möhkəm sellofan torbaya) doldurun.
Soba sinisini perqament kağızı ilə örtün. Xəmirdən kiçik hissələr sıxaraq 1 sm məsafə saxlayın. Hər peçenyenin ortasında bir çökəklik yaradın və oraya bir az cem qoyun.
Sobanı 200°C-yə qədər qızdırın. Kürabiyələri sobaya qoyub 15–20 dəqiqə, üstü qızarana qədər bişirin.
Nuş olsun!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
İqtisadiyyat / Dünya
Bu gün, 15:00
Tarixi hadisə baş verdi: Böyük Britaniyada ilk uçan taksi səmaya qalxdı
Maraqlı
Bu gün, 14:30
Misirdə 3000 ildən qədim məzarlar tapıldı
Dünya
Bu gün, 14:00
Trampdan Putinə sərt xəbərdarlıq: Odla oynayırsan!
Maraqlı
Bu gün, 13:30
Boyun qırışlarının əsas günahkarı məlum oldu...
Mətbəx
Bu gün, 12:18
Elmira Qədirovadan: “Səs Salan Şokolad Tortu”
İqtisadiyyat
Bu gün, 11:30
ABŞ bitkoinə sərmayəni gücləndirir
Hadisə
Bu gün, 10:58
İntihara cəhd edən sərxoş şəxsə həbs cəzası verildi
Populyar Xəbərlər
Gənc Lider Eltac Sadıqovanın Beynəlxalq Arenadakı Uğur Yolu - VİDEO
Azərbaycan muğamı Mərakeş səmasında səsləndi: FOTO - VİDEO
27 may BDU - Karyera Festivalı - Gələcəyinə Doğru Addım At!
Xəzər Universitetində “Career Fair 2025” Networking və Career Development Platforması FOTO / VİDEO
“2025-ci il – Konstitusiya və Suverenlik İli” Azərbaycanın Mərakeş Krallığındakı Səfirliyinin rezidensiyasında konsert proqramı təşkil olunub
Bakıda söküntü qalmaqalı: Ekskavator yandırıldı, bir nəfər həbs olundu