Dünən, 20:00 0 Mətbəx

İtalyan mətbəxinin sirri: alma ilə xırçıltılı “Sbriciolata” piroqu

İtalyan mətbəxinin sirri: alma ilə xırçıltılı “Sbriciolata” piroqu
Adı italyanca sbriciolare sözündən gəlir, yəni “xırdalamaq, ovmaq”. Bu da onun özünəməxsus teksturasını – xırçıldayan, qum kimi tökülən xəmirini mükəmməl təsvir edir. Hazırlanması sadədir, amma nəticəsi zərif və bayram abu-havası yaradır.

🍎 Lazım olacaq məhsullar:

Un – 300 q

Şəkər – 120 q

Kərə yağı (soyuq) – 120 q

Yumurta – 1 ədəd

Qabartma tozu – 1 ç.q.

Duz – bir çimdik

İçlik üçün: 4–5 alma, ½ ç.q. darçın, ¼ limonun suyu, ½ porsiya şəkər

🥧 Hazırlanma qaydası:

Alma içliyi: Almaları soyub doğrayın, limon suyu, şəkər və darçınla birlikdə 6–8 dəqiqə bişirin ki, yumşalsın.

Xəmir: Unu qabartma tozu və duzla qarışdırın. Soyuq yağı kub-kub doğrayıb əlavə edin, şəkərlə birlikdə ovun. Yumurta vurub xırda dənəli xəmir hazırlayın.

Yığma: Formanın dibinə xəmir qırıntısının yarısını səpin, üzərinə almaları yerləşdirin, qalan hissə ilə örtün.

Bișirmə:
180 °C-də təxminən 40 dəqiqə, üstü qızarana qədər bişirin.

✨ Sirli toxunuş: Xəmirdə badam və ya fındıq unu istifadə etsəniz, dadı daha da zəngin olacaq.


Bu piroq həm səhər çayı, həm də qonaq süfrəsi üçün ideal seçimdir. İtalyan zərifliyi, ev rahatlığı və alma darçınının qoxusu birləşib unudulmaz bir ab-hava yaradır. 🍏☕

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: