Kəsmikli-qozlu ŞƏRBƏT
Kəsmikli-qozlu şirniyyat — dadlı və fərqli desert axtaranlar üçün mükəmməl seçimdir! Sadə kəsmik, karamelləşmiş şəkər və qozla birləşərək əsl ləzzət bombasına çevrilir. Əvvəlcədən hazırlamaq olar — soyuducuda bir neçə gün təravətini saxlayır.
Tərkibi:
Kəsmik (5–9%) — 300 q
Kərə yağı — 30 q
Şəkər — 150 q
Vanilli şəkər — 1 ç.q
Qoz ləpəsi — 50 q
Yerfısdığı — 20 q
🍳 Hazırlanması:
Kəsmiyi quru tavada 10 dəqiqə qovurun.
Üzərinə kərə yağı və şəkər əlavə edib, karamel halına gələnədək bişirin.
Doğranmış qoz və yerfısdığını əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Qarışığı forma içinə sıx şəkildə yayaraq 180°C-də 15 dəqiqə bişirin.
Soyudun, kub şəklində doğrayın və süfrəyə verin.
Ulusum.az
Tərkibi:
Kəsmik (5–9%) — 300 q
Kərə yağı — 30 q
Şəkər — 150 q
Vanilli şəkər — 1 ç.q
Qoz ləpəsi — 50 q
Yerfısdığı — 20 q
🍳 Hazırlanması:
Kəsmiyi quru tavada 10 dəqiqə qovurun.
Üzərinə kərə yağı və şəkər əlavə edib, karamel halına gələnədək bişirin.
Doğranmış qoz və yerfısdığını əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Qarışığı forma içinə sıx şəkildə yayaraq 180°C-də 15 dəqiqə bişirin.
Soyudun, kub şəklində doğrayın və süfrəyə verin.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 15:00
🍌 Bananlar Günlərlə Necə Təzə Qalır?
Populyar Xəbərlər
“Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı”: Türk Dünyasında Yaradıcı Körpü VİDEO
Aysel Xanlarqızı Safarlı – Poeziyada Millət və Duyğuların Səsi - VİDEO
Qəbələdə Nic kəndi – Udilər və onların Qədim Xristian İrsini Kəşf Edin - VİDEO
Yunus Oğuz: “8 Noyabr yalnız Azərbaycanın deyil, bütün türk dünyasının Zəfər Günüdür”
Masturbasiya: Zərərli, yoxsa Faydalı? – Androloq Azər Mirzəyev
Şair-qiraətçi Müşfiqə Baləddin "Atam nə vaxt gələcək?"... VİDEO
