Bu gün, 18:00 0 Mətbəx

Rukkoladan pesto – ənənəvi souslara dadlı üsyan

Rukkoladan pesto – ənənəvi souslara dadlı üsyan
Ənənəvi reyhan pestosundan fərqli olaraq, bu versiya parlaq acılıq və pikant dadı ilə yaşıl souslara baxışınızı tamamilə dəyişəcək. Hazırlanması cəmi 5 dəqiqə çəkir, amma nəticə sizi mağaza rəflərindəki hazır souslardan birdəfəlik uzaqlaşdıracaq.

🥗 Resept

100 qram təzə rukola

50 qram qovrulmuş keşyu

40 qram zeytun yağı (soyuq sıxım)

40 qram sürtgəcdən keçirilmiş parmezan pendiri

1 diş sarımsaq

bir çimdik dəniz duzu

yarım limonun şirəsi

🔑 Sirr

Mükəmməl tekstura üçün yağı tədricən əlavə edin – bu, sousa məxməri konsistensiya qazandırır. Reseptdəki keşyular sadəcə şam qozunun əvəzi deyil – onlar rukkolanın kəskinliyini yumşaldaraq sousa zərif şirinlik qatır.

📦 Saxlanma və istifadə

Sousu üzərinə nazik qat zeytun yağı tökərək soyuducuda 5 günə qədər saxlamaq olar. Onu yalnız makaronla deyil:

toyuq marinadı kimi,

isti salatların sousu kimi də istifadə edə bilərsiniz.

✨ Bu pesto həm dadlı, həm də yaradıcı mətbəx həvəskarları üçün əsl tapıntıdır.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: