Bu gün, 13:30 0 Mətbəx

Badımcanlı-qozlu pasta – çörəyə sevgi qatır

Badımcanlı-qozlu pasta – çörəyə sevgi qatır
Mayonez və ya yağlı souslara alternativ axtarırsınızsa, bu badımcanlı-qozlu pasta əsl hit olacaq! ✨ Nəfis tüstü ətirli badımcan, qozun yüngül acılığı və kremli pendirin yumşaqlığı birləşərək inanılmaz dad yaradır.

🛒 Tərkibi

Badımcan – 300 q

Qoz – 40 q

Kəsmikli krem pendir – 100 q

Sarımsaq – 1 diş

Kumin – 1/2 ç.q.

Qurudulmuş oregano – 1/2 ç.q.

Duz – zövqə görə

Su – 2–3 x.q.

👩‍🍳 Hazırlanması

Badımcanları yuyub çəngəllə deşin və 180 °C-də 25–30 dəq. sobada bişirin.

İsti halda paketin içinə qoyub 5 dəq. saxlayın, sonra qabığını soyun.

Qozu kofeüyüdəndə üyüdüb un halına gətirin.

Badımcanın içini, qoz ununu, pendiri, sarımsağı və ədviyyatları blenderdə çalın. Lazım olsa, su əlavə edin.

Pasta hazırdır! Soyuducuda qapalı qabda saxlayın.

🍞 Necə istifadə etməli?

Çörəyin üzərinə sürtün – mükəmməl buterbrod alınır.

Tərəvəzlər üçün dip-sous kimi.

Ət və ya balıq yeməklərinə əlavə sous kimi.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: