Bu gün, 17:30 0 Mətbəx

Kənd üslubunda duzlu sarımsaq: qışın ən ətirli qəlyanaltısı

Kənd üslubunda duzlu sarımsaq: qışın ən ətirli qəlyanaltısı
Dad təsviri:

Təzə sarımsağın iti acılığı duzun yumşaqlığı və ədviyyatların ətri ilə əvəz olunur. Başlar formasını qoruyur, amma dişlər asanlıqla ayrılır, şirəli və iştahaaçan olur.

🔻 İngrediyentlər:

Gənc, bərk sarımsaq – 10 baş (mümkünsə bənövşəyi qabıqlı)

Qarağat yarpağı

Şüyüd "çətiri"

Xardal toxumu – 1 ç.q.

Rassol üçün:

Su – 1 litr

Duz (yodsuz) – 100 q

🔻 Hazırlanma qaydası:

Sarımsağın üst qabıqlarını soyun, amma dib hissəsini bütöv saxlayın.

Sterilizə olunmuş bankalara sarımsağı yerləşdirin, aralarına qarağat yarpağı, şüyüd çətiri və xardal toxumu səpin.

Rassol hazırlayın: suya duz əlavə edin, qaynadın, soyudun.

Sarımsağın üzərinə soyumuş rasolu tökün, üstünə ağırlıq qoyub marlayla örtün.

20–22 °C-də 5 gün saxlayın, sonra sərin yerə köçürün.

3 həftədən sonra sarımsağınız hazırdır. İstər ət və şorbaların yanında, istərsə də müstəqil qəlyanaltı kimi əvəzolunmazdır. Şirəliliyini və ətirini bütün qış qoruyur.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: