21-06-2025, 20:00 0 Mətbəx

Un az, yağ az, dad çox – kəsmikli kökə

Un az, yağ az, dad çox – kəsmikli kökə
Kəsmikli kökə (tvorojnaya lepyoşka) — klassik syrniklərin daha sadə və sürətli versiyasıdır. Onun əsas üstünlüyü ondadır ki, ayrı-ayrı sırniklər hazırlayıb partiya-partiya qızartmağa ehtiyac yoxdur.

Sırniklər yerinə bu ləpəni hazırlayın – sadəcə bütün inqrediyentləri qarışdırmaq və tavanın üzərinə yaymaq kifayətdir.

Kökə üçün sizə lazım olacaq:

400 q kəsmik (çox yaş olmayan)

2 ədəd yumurta

4 x.q. un (təxminən 60 q)

2 x.q. şəkər tozu

Bir çimdik duz

Zövqə görə vanilli şəkər

Hazırlanması:

Bütün inqrediyentləri qarışdırıb vahid xəmir halına gətirin.

Tavaya azca bitki yağı əlavə edin, qızdırın.

Xəmiri tavaya 1,5 sm qalınlığında yayaraq, bir ədəd iri ləpə şəklində formalaşdırın.

Hər iki tərəfini 3–4 dəqiqə qızıl rəng alana qədər qızardın.

Hazır olan ləpəni pizza kimi dilimləyərək servis edə bilərsiniz. Xaricdən xırt-xırtlı, içəridən isə yumşaq və kremli olur. Üstəlik, klassik sırniklərlə müqayisədə daha az un və yağ istifadə olunduğundan daha az kalorilidir.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: