Qan damarlarını gücləndirən ən yaxşı məhsullar

Qan damarlarını gücləndirmək və sağlam saxlamaq üçün bəzi məhsullar və qidalar vardır. Bunlar damarların elastikliyini artıraraq, qan dövranını yaxşılaşdırır və ürək-damar xəstəliklərinin riskini azaldır. Aşağıda qan damarlarını gücləndirən bəzi ən yaxşı məhsullar:
Qırmızı meyvələr (çiyələk, moruq, yabanı çiyələk)
Bu meyvələr yüksək miqdarda antioksidantlar və flavonoidlər ehtiva edir ki, bunlar damar divarlarını qoruyur və damarların iltihabını azaldır.
Balqabaq və karbohidratlar
Balqabaq, karotenoidlər və vitamin A ilə zəngindir, bu da damarların sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir. Eyni zamanda, karbohidratlar damarların elastikliyini artırır.
Omega-3 yağ turşuları (balıq, qoz, kətan toxumu)
Omega-3, qan axışını yaxşılaşdırır və damarların iltihabını azaldır. Balıq və qoz kimi qidalarda bu yağ turşuları mövcuddur.
Qara şokolad
Qara şokolad (xüsusilə 70%-dən yuxarı kakao tərkibli) damarların elastikliyini artıran flavonoidlər ehtiva edir.
Çəhrayı və yaşıl tərəvəzlər (ispanaq, kələm)
Ispanaq və kələm kimi yaşıl tərəvəzlər yüksək miqdarda K vitamini və antioksidantlarla zəngindir, bu da damarların sağlamlığını artırır.
Sarımsaq
Sarımsaq damarları genişləndirir, qan dövranını yaxşılaşdırır və qan təzyiqini tənzimləyir.
Zeytun yağı
Zeytun yağı ürək-damar sağlamlığına faydalıdır və damar divarlarını gücləndirən monohidrogenli yağ turşuları ehtiva edir.
Zəncəfil
Zəncəfilin antiinflamatuar xüsusiyyətləri damarların sağlamlığını qorumağa kömək edir və qan axışını yaxşılaşdırır.
Bu məhsullar, sağlam qan damarları üçün vacib olan vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngindir. Onların balanslı şəkildə qəbulu damar sağlamlığını dəstəkləyəcək.
Qırmızı meyvələr (çiyələk, moruq, yabanı çiyələk)
Bu meyvələr yüksək miqdarda antioksidantlar və flavonoidlər ehtiva edir ki, bunlar damar divarlarını qoruyur və damarların iltihabını azaldır.
Balqabaq və karbohidratlar
Balqabaq, karotenoidlər və vitamin A ilə zəngindir, bu da damarların sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir. Eyni zamanda, karbohidratlar damarların elastikliyini artırır.
Omega-3 yağ turşuları (balıq, qoz, kətan toxumu)
Omega-3, qan axışını yaxşılaşdırır və damarların iltihabını azaldır. Balıq və qoz kimi qidalarda bu yağ turşuları mövcuddur.
Qara şokolad
Qara şokolad (xüsusilə 70%-dən yuxarı kakao tərkibli) damarların elastikliyini artıran flavonoidlər ehtiva edir.
Çəhrayı və yaşıl tərəvəzlər (ispanaq, kələm)
Ispanaq və kələm kimi yaşıl tərəvəzlər yüksək miqdarda K vitamini və antioksidantlarla zəngindir, bu da damarların sağlamlığını artırır.
Sarımsaq
Sarımsaq damarları genişləndirir, qan dövranını yaxşılaşdırır və qan təzyiqini tənzimləyir.
Zeytun yağı
Zeytun yağı ürək-damar sağlamlığına faydalıdır və damar divarlarını gücləndirən monohidrogenli yağ turşuları ehtiva edir.
Zəncəfil
Zəncəfilin antiinflamatuar xüsusiyyətləri damarların sağlamlığını qorumağa kömək edir və qan axışını yaxşılaşdırır.
Bu məhsullar, sağlam qan damarları üçün vacib olan vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngindir. Onların balanslı şəkildə qəbulu damar sağlamlığını dəstəkləyəcək.
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Cəmiyyət
Bu gün, 13:50
Hava proqnozu açıqlandı - Sabah leysan yağacaq
Cəmiyyət
Bu gün, 13:10
Almaniya bu vətəndaşları deportasiya edəcək
Cəmiyyət
Bu gün, 13:00
Brius Uillisin sağlamlıq durumu pisləşib: ailəsi hər gününü “hədiyyə” adlandırır
Cəmiyyət
Bu gün, 13:00
Azərbaycan motosikletçisi Gürcüstanda çempion olub
Cəmiyyət
Bu gün, 11:00
Qafqaz İslam Ordusunun tarixi zəfəri
Populyar Xəbərlər
“Könül Dəftərim” – sözün, yaddaşın və milli kimliyin aynası
"Şəhid Analarına Dəstək" İctimai Birliyinin təşkilatçılığı ilə "Şanlı Zəfər Tariximiz" adlı tədbir keçirilib
Hansı yeməyin qoxusu kişiləri cəlb edir?
Çarli Kirk hadisəsindən sonra Tramp üçün təhlükəsizlik artırıldı
İsrail Qətərdə HƏMAS rəhbərliyinə zərbə endirdi
Tovuzda istifadəyə yararsız transformator niyə illərdir təhlükə saçır? - FOTO