Qan damarlarını gücləndirən ən yaxşı məhsullar

Qan damarlarını gücləndirmək və sağlam saxlamaq üçün bəzi məhsullar və qidalar vardır. Bunlar damarların elastikliyini artıraraq, qan dövranını yaxşılaşdırır və ürək-damar xəstəliklərinin riskini azaldır. Aşağıda qan damarlarını gücləndirən bəzi ən yaxşı məhsullar:
Qırmızı meyvələr (çiyələk, moruq, yabanı çiyələk)
Bu meyvələr yüksək miqdarda antioksidantlar və flavonoidlər ehtiva edir ki, bunlar damar divarlarını qoruyur və damarların iltihabını azaldır.
Balqabaq və karbohidratlar
Balqabaq, karotenoidlər və vitamin A ilə zəngindir, bu da damarların sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir. Eyni zamanda, karbohidratlar damarların elastikliyini artırır.
Omega-3 yağ turşuları (balıq, qoz, kətan toxumu)
Omega-3, qan axışını yaxşılaşdırır və damarların iltihabını azaldır. Balıq və qoz kimi qidalarda bu yağ turşuları mövcuddur.
Qara şokolad
Qara şokolad (xüsusilə 70%-dən yuxarı kakao tərkibli) damarların elastikliyini artıran flavonoidlər ehtiva edir.
Çəhrayı və yaşıl tərəvəzlər (ispanaq, kələm)
Ispanaq və kələm kimi yaşıl tərəvəzlər yüksək miqdarda K vitamini və antioksidantlarla zəngindir, bu da damarların sağlamlığını artırır.
Sarımsaq
Sarımsaq damarları genişləndirir, qan dövranını yaxşılaşdırır və qan təzyiqini tənzimləyir.
Zeytun yağı
Zeytun yağı ürək-damar sağlamlığına faydalıdır və damar divarlarını gücləndirən monohidrogenli yağ turşuları ehtiva edir.
Zəncəfil
Zəncəfilin antiinflamatuar xüsusiyyətləri damarların sağlamlığını qorumağa kömək edir və qan axışını yaxşılaşdırır.
Bu məhsullar, sağlam qan damarları üçün vacib olan vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngindir. Onların balanslı şəkildə qəbulu damar sağlamlığını dəstəkləyəcək.
Qırmızı meyvələr (çiyələk, moruq, yabanı çiyələk)
Bu meyvələr yüksək miqdarda antioksidantlar və flavonoidlər ehtiva edir ki, bunlar damar divarlarını qoruyur və damarların iltihabını azaldır.
Balqabaq və karbohidratlar
Balqabaq, karotenoidlər və vitamin A ilə zəngindir, bu da damarların sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir. Eyni zamanda, karbohidratlar damarların elastikliyini artırır.
Omega-3 yağ turşuları (balıq, qoz, kətan toxumu)
Omega-3, qan axışını yaxşılaşdırır və damarların iltihabını azaldır. Balıq və qoz kimi qidalarda bu yağ turşuları mövcuddur.
Qara şokolad
Qara şokolad (xüsusilə 70%-dən yuxarı kakao tərkibli) damarların elastikliyini artıran flavonoidlər ehtiva edir.
Çəhrayı və yaşıl tərəvəzlər (ispanaq, kələm)
Ispanaq və kələm kimi yaşıl tərəvəzlər yüksək miqdarda K vitamini və antioksidantlarla zəngindir, bu da damarların sağlamlığını artırır.
Sarımsaq
Sarımsaq damarları genişləndirir, qan dövranını yaxşılaşdırır və qan təzyiqini tənzimləyir.
Zeytun yağı
Zeytun yağı ürək-damar sağlamlığına faydalıdır və damar divarlarını gücləndirən monohidrogenli yağ turşuları ehtiva edir.
Zəncəfil
Zəncəfilin antiinflamatuar xüsusiyyətləri damarların sağlamlığını qorumağa kömək edir və qan axışını yaxşılaşdırır.
Bu məhsullar, sağlam qan damarları üçün vacib olan vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngindir. Onların balanslı şəkildə qəbulu damar sağlamlığını dəstəkləyəcək.
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Bu gün, 13:30
Estrogenlər – Dərinin, saçın və əhvalın qəhrəmanı
Hadisə
Bu gün, 13:11
Jurnalist Pənah Rüstəm vəfat edib
Siyasət
Bu gün, 11:35
Milli Məclisin iclası başlayıb
Cəmiyyət
Bu gün, 11:28
Ağdərənin Həsənriz kəndinə növbəti köç yola salınıb
Dünya
Bu gün, 11:00
Papanın ölümünün rəsmi səbəbi açıqlanıb - FOTO
Hadisə
Bu gün, 10:56
DİN: Bank kartlarından 31 min manat oğurlanıb
Populyar Xəbərlər
Yeni Yaşımın Səssiz Gücü
Əlisultan İsgəndərzadə – Zəhmətlə Yoğrulmuş Ömür
Rəxşəndə – Günəşi Ürəyində Daşıyan Qadın
"Ulusum.az"-ın İşığı, Rəxşəndə İkram qızı — Doğum Günün Mübarək!
Azərbaycan Konsaltinqlər Assosiasiyası: Xidmət Sektorunun Yeni Nəfəsi - FOTO
Xəzər Universitetində “Maarifçi” Proqramına Maraqlı Start!