Qan damarlarını gücləndirən ən yaxşı məhsullar

Qan damarlarını gücləndirmək və sağlam saxlamaq üçün bəzi məhsullar və qidalar vardır. Bunlar damarların elastikliyini artıraraq, qan dövranını yaxşılaşdırır və ürək-damar xəstəliklərinin riskini azaldır. Aşağıda qan damarlarını gücləndirən bəzi ən yaxşı məhsullar:
Qırmızı meyvələr (çiyələk, moruq, yabanı çiyələk)
Bu meyvələr yüksək miqdarda antioksidantlar və flavonoidlər ehtiva edir ki, bunlar damar divarlarını qoruyur və damarların iltihabını azaldır.
Balqabaq və karbohidratlar
Balqabaq, karotenoidlər və vitamin A ilə zəngindir, bu da damarların sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir. Eyni zamanda, karbohidratlar damarların elastikliyini artırır.
Omega-3 yağ turşuları (balıq, qoz, kətan toxumu)
Omega-3, qan axışını yaxşılaşdırır və damarların iltihabını azaldır. Balıq və qoz kimi qidalarda bu yağ turşuları mövcuddur.
Qara şokolad
Qara şokolad (xüsusilə 70%-dən yuxarı kakao tərkibli) damarların elastikliyini artıran flavonoidlər ehtiva edir.
Çəhrayı və yaşıl tərəvəzlər (ispanaq, kələm)
Ispanaq və kələm kimi yaşıl tərəvəzlər yüksək miqdarda K vitamini və antioksidantlarla zəngindir, bu da damarların sağlamlığını artırır.
Sarımsaq
Sarımsaq damarları genişləndirir, qan dövranını yaxşılaşdırır və qan təzyiqini tənzimləyir.
Zeytun yağı
Zeytun yağı ürək-damar sağlamlığına faydalıdır və damar divarlarını gücləndirən monohidrogenli yağ turşuları ehtiva edir.
Zəncəfil
Zəncəfilin antiinflamatuar xüsusiyyətləri damarların sağlamlığını qorumağa kömək edir və qan axışını yaxşılaşdırır.
Bu məhsullar, sağlam qan damarları üçün vacib olan vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngindir. Onların balanslı şəkildə qəbulu damar sağlamlığını dəstəkləyəcək.
Qırmızı meyvələr (çiyələk, moruq, yabanı çiyələk)
Bu meyvələr yüksək miqdarda antioksidantlar və flavonoidlər ehtiva edir ki, bunlar damar divarlarını qoruyur və damarların iltihabını azaldır.
Balqabaq və karbohidratlar
Balqabaq, karotenoidlər və vitamin A ilə zəngindir, bu da damarların sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir. Eyni zamanda, karbohidratlar damarların elastikliyini artırır.
Omega-3 yağ turşuları (balıq, qoz, kətan toxumu)
Omega-3, qan axışını yaxşılaşdırır və damarların iltihabını azaldır. Balıq və qoz kimi qidalarda bu yağ turşuları mövcuddur.
Qara şokolad
Qara şokolad (xüsusilə 70%-dən yuxarı kakao tərkibli) damarların elastikliyini artıran flavonoidlər ehtiva edir.
Çəhrayı və yaşıl tərəvəzlər (ispanaq, kələm)
Ispanaq və kələm kimi yaşıl tərəvəzlər yüksək miqdarda K vitamini və antioksidantlarla zəngindir, bu da damarların sağlamlığını artırır.
Sarımsaq
Sarımsaq damarları genişləndirir, qan dövranını yaxşılaşdırır və qan təzyiqini tənzimləyir.
Zeytun yağı
Zeytun yağı ürək-damar sağlamlığına faydalıdır və damar divarlarını gücləndirən monohidrogenli yağ turşuları ehtiva edir.
Zəncəfil
Zəncəfilin antiinflamatuar xüsusiyyətləri damarların sağlamlığını qorumağa kömək edir və qan axışını yaxşılaşdırır.
Bu məhsullar, sağlam qan damarları üçün vacib olan vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngindir. Onların balanslı şəkildə qəbulu damar sağlamlığını dəstəkləyəcək.
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Dünya
Dünən, 21:00
"Welt": Ukraynadan yeni qaçqın dalğası gözlənilir
Ədəbi sənət
Dünən, 20:30
Əbu-Dabi Mədəniyyət Sammiti keçiriləcək
Dünya
Dünən, 20:00
Ukraynanın "Patriot" raketləri tükənə bilər
Maraqlı
Dünən, 19:30
Pozitiv enerji verən bitkilər
Cəmiyyət
Dünən, 19:00
Rüşvət alan müəllimlər işdən çıxarılıb
Dünya
Dünən, 18:30
Rusiya sülhə hazırdır?
Populyar Xəbərlər
"Ana dilimizi sevək,qoruyaq daima ucaldaq" adlı tədbir keçirilib
Zaur Kərimli: Musiqi Yolu ilə Böyük Uğurlara Doğru
“Narkomaniyaya yox deyək!” mövzusunda tədbir - FOTO
Amerikada Xocalı Soyqırımı: Azərbayacanlılar Tarixi Yaşadır
Köln Karnavalı: : Rəngarənglik, əyləncə və "Allaf" ruhunun təcəssümü
Fərid Əhmədov Fikrət Məmmədovun qərarını ləğv edib