Migreni tetikləyən qidalar
Migren baş ağrısını gücləndirə bilən bəzi qidalar vardır. Onların istifadəsi ağrının yaranmasına və ya şiddətlənməsinə səbəb ola bilər.
Kofein: Az miqdarda faydalı olsa da, çox istehlakı və ya birdən kəsilməsi migreni tetikleyə bilər.
Yaşlanmış pendirlər: Tiramindən zəngin olduğu üçün damarların daralmasına səbəb olur.
Tünd şokolad: İçərisində migreni gücləndirən maddələr var.
Alkoqol, xüsusən qırmızı şərab: Migreni artıran əsas səbəblərdəndir.
İşlənmiş ət məhsulları: Nitrat və nitrit tərkibli məhsullar damarları təsir edərək ağrını gücləndirir.
Çox duzlu və konservləşdirilmiş qidalar: Orqanizmdə maye tutulmasına və ağrının artmasına səbəb ola bilər.
Migrenin qarşısını almaq üçün bu qidalardan uzaq durmaq, kifayət qədər su içmək və sağlam qidalanmaq məsləhətdir.
Ulusum.az
Kofein: Az miqdarda faydalı olsa da, çox istehlakı və ya birdən kəsilməsi migreni tetikleyə bilər.
Yaşlanmış pendirlər: Tiramindən zəngin olduğu üçün damarların daralmasına səbəb olur.
Tünd şokolad: İçərisində migreni gücləndirən maddələr var.
Alkoqol, xüsusən qırmızı şərab: Migreni artıran əsas səbəblərdəndir.
İşlənmiş ət məhsulları: Nitrat və nitrit tərkibli məhsullar damarları təsir edərək ağrını gücləndirir.
Çox duzlu və konservləşdirilmiş qidalar: Orqanizmdə maye tutulmasına və ağrının artmasına səbəb ola bilər.
Migrenin qarşısını almaq üçün bu qidalardan uzaq durmaq, kifayət qədər su içmək və sağlam qidalanmaq məsləhətdir.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Bu gün, 18:30
Kərə yağını necə təzə saxlamaq olar?
Sağlamlıq
Bu gün, 14:30
Əti necə dondurmalıyıq?
Sağlamlıq
Bu gün, 11:44
Psixologiya – doğru insan seçiminin açarıdır
