Qidanın aurası: Məhsulların enerjisinə nə təsir edir
 
        Hələ qədim yunan filosofu Hippokrat deyirdi ki, müalicə vasitələri və qida anlayışları eyni dəyərə sahib olmalıdır. Bu fikirdə bir həqiqət var, çünki hər bir qida məhsulu özünəməxsus enerji daşıyır və bu enerji bir sıra amillərlə müəyyən olunur.
Bəzən yorğun oluruq, əhvalımız səbəbsiz yerə düşür, ya da tam əksinə – özümüzü gözəl və enerjili hiss edirik. Bunun səbəbi təkcə emosiyalar deyil, qəbul etdiyimiz qidaların enerjisidir. Qida sadəcə maddi deyil, həm də mənəvi və energetik bir təsirə malikdir.
Hər bir məhsul – meyvə, tərəvəz, ədviyyat və hətta su – müəyyən bir vibrasiya tezliyi daşıyır. Bu tezlik məhsulun harada və necə yetişdirilməsindən, onunla necə rəftar olunmasından, kim tərəfindən hazırlanmasından, hətta saxlanma şəraitindən asılıdır.
💡 Misal üçün:
Təzə, günəş işığında yetişmiş bir alma bədənə canlılıq və yüngüllük bəxş edə bilər.
Kimyəvi maddələrlə dolu, uzun müddət soyuducuda qalmış və sevgi ilə hazırlanmamış yemək isə əksinə, ağırlıq və ruh düşkünlüyü yarada bilər.
Hətta bəzi inanclarda deyilir ki, yeməyi bişirən insanın əhvalı da yeməyə keçir. Buna görə nənə bişirdiyi yeməklər bizə o qədər rahatlıq verir 💖
🔮 Nə etməli?
Qidanı sevgi ilə qəbul etmək,
Mümkün qədər təbii və təravətli məhsullardan istifadə etmək,
Yavaş-yavaş və minnətdarlıqla yemək – bunlar sadə, amma güclü qaydalardır.
Unutma, bədənimiz qida ilə yox, enerji ilə qidalanır. Hansı enerjini daxil etdiyimiz isə birbaşa bizim daxili halımıza təsir edir ✨
✍️"Ulusum".az
 
  Bəzən yorğun oluruq, əhvalımız səbəbsiz yerə düşür, ya da tam əksinə – özümüzü gözəl və enerjili hiss edirik. Bunun səbəbi təkcə emosiyalar deyil, qəbul etdiyimiz qidaların enerjisidir. Qida sadəcə maddi deyil, həm də mənəvi və energetik bir təsirə malikdir.
Hər bir məhsul – meyvə, tərəvəz, ədviyyat və hətta su – müəyyən bir vibrasiya tezliyi daşıyır. Bu tezlik məhsulun harada və necə yetişdirilməsindən, onunla necə rəftar olunmasından, kim tərəfindən hazırlanmasından, hətta saxlanma şəraitindən asılıdır.
💡 Misal üçün:
Təzə, günəş işığında yetişmiş bir alma bədənə canlılıq və yüngüllük bəxş edə bilər.
Kimyəvi maddələrlə dolu, uzun müddət soyuducuda qalmış və sevgi ilə hazırlanmamış yemək isə əksinə, ağırlıq və ruh düşkünlüyü yarada bilər.
Hətta bəzi inanclarda deyilir ki, yeməyi bişirən insanın əhvalı da yeməyə keçir. Buna görə nənə bişirdiyi yeməklər bizə o qədər rahatlıq verir 💖
🔮 Nə etməli?
Qidanı sevgi ilə qəbul etmək,
Mümkün qədər təbii və təravətli məhsullardan istifadə etmək,
Yavaş-yavaş və minnətdarlıqla yemək – bunlar sadə, amma güclü qaydalardır.
Unutma, bədənimiz qida ilə yox, enerji ilə qidalanır. Hansı enerjini daxil etdiyimiz isə birbaşa bizim daxili halımıza təsir edir ✨
✍️"Ulusum".az
Diqqət Çəkənlər
      	
			Oxşar xəbərlər:
		
		 18-12-2024, 14:30
	
	
		Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyev dekabrın 17-də Ümumrusiya Dövlət Televiziya və Radio Yayımı Şirkəti
	
		 18-12-2024, 14:30
	
	
		Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyev dekabrın 17-də Ümumrusiya Dövlət Televiziya və Radio Yayımı Şirkəti
	
	 26-04-2025, 13:30
	
	
		Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyev Pekində Çinin CGTN (China Global Television Network) telekanalına
	
		 26-04-2025, 13:30
	
	
		Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyev Pekində Çinin CGTN (China Global Television Network) telekanalına
	
	 22-04-2024, 12:36
	
	
		Bakı Şəhəri üzrə Təhsil İdarəsinin tabeliyindəki ümumi təhsil müəssisələri üzrə I sinfə qəbul prosesində prioritet
	
		 22-04-2024, 12:36
	
	
		Bakı Şəhəri üzrə Təhsil İdarəsinin tabeliyindəki ümumi təhsil müəssisələri üzrə I sinfə qəbul prosesində prioritet
	
	 6-07-2024, 17:56
	
	
		İyulun 6-da Şuşada Türk Dövlətləri Təşkilatının Dövlət başçılarının qeyri-rəsmi Zirvə görüşü keçirilib. Ulusum.az xəbər
	
		 6-07-2024, 17:56
	
	
		İyulun 6-da Şuşada Türk Dövlətləri Təşkilatının Dövlət başçılarının qeyri-rəsmi Zirvə görüşü keçirilib. Ulusum.az xəbər
	
	 30-04-2025, 12:24
	
	
		Soyuducular yeməklərimizi təravətli saxlamağa, vaxta qənaət etməyə və qidaların xarab olmasının qarşısını alan mətbəxin
	
		 30-04-2025, 12:24
	
	
		Soyuducular yeməklərimizi təravətli saxlamağa, vaxta qənaət etməyə və qidaların xarab olmasının qarşısını alan mətbəxin
	
			Şərhlər:
		
		
		İnformasiya
	
	Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
	
					Son xəbərlər
					daha çox
				
                
				
		Mətbəx
		
			 Dünən, 16:30
			
		
	
	Şam yeməyi üçün sağlam və doyumlu resept
		Mətbəx
		
			 Dünən, 15:00
			
		
	
	Ev Şəraitində Yarpaq Dönər Resepti
		Mətbəx
		
			 Dünən, 13:00
			
		
	
	Nahar  - Toyuqlu mərci püresi şorbası
		Mətbəx
		
			 Dünən, 11:00
			
		
	
	Şokoladlı-kəsmikli zapekanka
		---
		
			 Dünən, 10:00
			
		
	
	Tez   Hazırlanan Peçenye Resepti. -VİDEO
		Sağlamlıq
		
			 Dünən, 09:30
			
		
	
	Oturaq həyat tərzi ölümcül nəticələrə səbəb ola bilər – gündə cəmi 10 dəqiqə kifayətdir
		Mətbəx
		
			 Dünən, 09:30
			
		
	
	Səhər yeməyi  - Düyü unlu syrniklər
					Populyar Xəbərlər
				
				
					
		
	
		Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı Özbəkistanda  -  VİDEO
				
		
	
		“Tank” ləqəbli Məhəmməd Abbaszadə: Rinqdə iradə və zəfər hekayəsi  -  VİDEO
				
		
	
		Qazağın cücəli yayma xəngəli – Çaylı kəndi  -   VİDEO
				
		
	
		Qazaxda Gənclər Narkomaniyaya Qarşı Maarifləndirilir – Sağlam Gələcək Naminə!
				
		
	
		Taşkentdə “Beş Qazan”da doğmalıq dadı – Özbek aşının qardaşlıq süfrəsi
				
		
	
		Taşkəndin Tarixi İncisi – Baraxon Mədrəsəsi və Çorsu Bazarı   -  VİDEO
				
				
                
			