Trüfel – Acı Şokolad və Portağal
Tərkibi: .
- 200 q acı şokolad (70%)
- 20 q qlükoza siropu
- 120 q 33–35% yağlı qaymaq
- 25 q portağal qabığı konfetləri (şəkərlənmiş portağal qabığı)
Üzəri üçün:
- 50 q qoz-fındıq unu (və ya badam unu)
1️⃣ Ganajın hazırlanması və stabilləşməsi
Ganaj soyuducuda möhkəm və stabilləşmiş olmalıdır ki, onunla işləmək rahat olsun. Trüfelləri formalaşdırmaq üçün çay qaşığı və ya dəqiqlik üçün tarazı istifadə edin. Bir trüfün orta çəkisi 20–25 qramdır — hədiyyə və sifariş üçün ideal miqdardır.
2️⃣ Trüfellərin formalaşdırılması
Lazımi miqdarda ganaj götürüb, yuvarlaq top şəklində formalaşdırın. Əgər ganaj çox möhkəmdirsə (xüsusilə qara şokoladlı trüfellərdə), 5 dəqiqə otaq temperaturunda saxlayın ki, yumruqlar daha elastik olsun və əlinizlə formalaşdırmaq asanlaşsın.
3️⃣ Trüfellərin örtülməsi
- Variant 1: Qoz-fındıq və ya kokos unu
Trüfü əllər arasında yuvarlayaraq səthin yapışqan olmasını təmin edin. Sonra fındıq, kokos, badam və ya pistaq unu ilə örtün.
- Variant 2: Temperli şokolad
Şokoladı əridin və 33°C-ə qədər soyudun. Şokolada 1% kakao yağı əlavə edin (məsələn, 200 q şokolada 2 q kakao yağı). Qarışığı süzgəcdən keçirin ki, temperləmə prosesi tamam olsun.
Soyudulmuş trüfelləri şokoladla örtün:
1. Birinci qat şokolad.
2. Bir az bərkidildikdən sonra ikinci qat.
3. Fındıqlı trüfellərdə isə üstünə vafli qırıntıları səpin.
- Variant 3: Yalnız şokolad
İki qat şokoladla örtmə tətbiq edin — birinci qat bərkidikdən sonra ikinci qat əlavə edin. Məsələn, moruq trüfellərində ağ şokolad istifadə etmək olar.
4️⃣ Bitirmə
Soyudulmuş trüfellərdə şokolad tez bərkir. Bir neçə dəqiqə sonra trüfelləri qutulara yerləşdirmək olar. Nəticədə, müxtəlif zövqlərə uyğun, gözəl və ləzzətli trüfel assortisi hazırlanır və hədiyyəyə hazır olur.
Ulusum.az / R.İkramlı
- 200 q acı şokolad (70%)
- 20 q qlükoza siropu
- 120 q 33–35% yağlı qaymaq
- 25 q portağal qabığı konfetləri (şəkərlənmiş portağal qabığı)
Üzəri üçün:
- 50 q qoz-fındıq unu (və ya badam unu)
1️⃣ Ganajın hazırlanması və stabilləşməsi
Ganaj soyuducuda möhkəm və stabilləşmiş olmalıdır ki, onunla işləmək rahat olsun. Trüfelləri formalaşdırmaq üçün çay qaşığı və ya dəqiqlik üçün tarazı istifadə edin. Bir trüfün orta çəkisi 20–25 qramdır — hədiyyə və sifariş üçün ideal miqdardır.
2️⃣ Trüfellərin formalaşdırılması
Lazımi miqdarda ganaj götürüb, yuvarlaq top şəklində formalaşdırın. Əgər ganaj çox möhkəmdirsə (xüsusilə qara şokoladlı trüfellərdə), 5 dəqiqə otaq temperaturunda saxlayın ki, yumruqlar daha elastik olsun və əlinizlə formalaşdırmaq asanlaşsın.
3️⃣ Trüfellərin örtülməsi
- Variant 1: Qoz-fındıq və ya kokos unu
Trüfü əllər arasında yuvarlayaraq səthin yapışqan olmasını təmin edin. Sonra fındıq, kokos, badam və ya pistaq unu ilə örtün.
- Variant 2: Temperli şokolad
Şokoladı əridin və 33°C-ə qədər soyudun. Şokolada 1% kakao yağı əlavə edin (məsələn, 200 q şokolada 2 q kakao yağı). Qarışığı süzgəcdən keçirin ki, temperləmə prosesi tamam olsun.
Soyudulmuş trüfelləri şokoladla örtün:
1. Birinci qat şokolad.
2. Bir az bərkidildikdən sonra ikinci qat.
3. Fındıqlı trüfellərdə isə üstünə vafli qırıntıları səpin.
- Variant 3: Yalnız şokolad
İki qat şokoladla örtmə tətbiq edin — birinci qat bərkidikdən sonra ikinci qat əlavə edin. Məsələn, moruq trüfellərində ağ şokolad istifadə etmək olar.
4️⃣ Bitirmə
Soyudulmuş trüfellərdə şokolad tez bərkir. Bir neçə dəqiqə sonra trüfelləri qutulara yerləşdirmək olar. Nəticədə, müxtəlif zövqlərə uyğun, gözəl və ləzzətli trüfel assortisi hazırlanır və hədiyyəyə hazır olur.
Ulusum.az / R.İkramlı
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
30-04-2025, 12:24
Soyuducular yeməklərimizi təravətli saxlamağa, vaxta qənaət etməyə və qidaların xarab olmasının qarşısını alan mətbəxin
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Dünən, 15:30
Trüfel – Acı Şokolad və Portağal
Populyar Xəbərlər
“Boş Yer” – Tələbələrdən ibarət yaradıcı heyətlə çəkilmiş ilk bədii film - VİDEO
Məşhur stilist Harun Cici Azərbaycanda – Sufi irsi və qonaqpərvərlik vurğusu
Barat Vüsal: Bölgələrdə ədəbi irsin qorunması muzeylərlə güclənir - VİDEO
Aysel Xanlarqızı – “Maestro” - Ruhun Səsi Olan Şeirlərin Sahibi
Aslan ürəkli - "Bakirə Kraliça" niyə heç vaxt evlənmədi?
Portağallı Acı Şokoladlı Trüfellər
