Bu gün, 17:00 0 Mətbəx

Portağallı Acı Şokoladlı Trüfellər

Portağallı Acı Şokoladlı Trüfellər
Sadə və zərif dad – ev şəraitində hazırlayın!


Tərkibi:
- 70% acı şokolad
- İsti, yağlı qaymaq
- (İstəyə görə) az miqdarda qlükoza siropu
- Xırda doğranmış portağal qabığı konfetləri

Hazırlanması:

[1. Qaymaq və şokoladın birləşməsi

İsti qaymağı acı şokoladın üzərinə tökün. Qlükoza siropu əlavə etmək trüfellərin daha uzun müddət saxlanmasına kömək edər, amma vacib deyil.

2. Emulsiya mərhələsi
Şokolad qaymağın istiliyində əridikdən sonra daldırma blenderlə qarışdıraraq qanaşı emulsiya halına gətirin.

3. Ətirləndirmə
Xırda doğranmış şəkərlənmiş portağal qabıqlarını əlavə edib qarışdırın – kütlə homogen olmalıdır.

Soyutma mərhələsi:

Qanaşı qida plyonkası ilə birbaşa təmasda örtün və 6–8 saatlıq soyuducuya yerləşdirin. Bu, trüfelləri formaya salmaq üçün vacibdir.

Dad alternativləri:

Trüfellərin dadını fərqləndirmək üçün aşağıdakıları da əlavə edə bilərsiniz:


- 🍓 Meyvə və giləmeyvə püreləri
- 🌰 Qoz-fındıq pastaları
- 🍊 Digər şəkərlənmiş qabıqlar

1️⃣ Ganajın hazırlanması və stabilləşməsi
Ganaj soyuducuda möhkəm və stabilləşmiş olmalıdır ki, onunla işləmək rahat olsun. Trüfelləri formalaşdırmaq üçün çay qaşığı və ya dəqiqlik üçün tarazı istifadə edin. Bir trüfün orta çəkisi 20–25 qramdır — hədiyyə və sifariş üçün ideal miqdardır.

2️⃣ Trüfellərin formalaşdırılması
Lazımi miqdarda ganaj götürüb, yuvarlaq top şəklində formalaşdırın. Əgər ganaj çox möhkəmdirsə (xüsusilə qara şokoladlı trüfellərdə), 5 dəqiqə otaq temperaturunda saxlayın ki, yumruqlar daha elastik olsun və əlinizlə formalaşdırmaq asanlaşsın.

3️⃣ Trüfellərin örtülməsi

- Variant 1:
Qoz-fındıq və ya kokos unu
Trüfü əllər arasında yuvarlayaraq səthin yapışqan olmasını təmin edin. Sonra fındıq, kokos, badam və ya pistaq unu ilə örtün.

- Variant 2: Temperli şokolad
Şokoladı əridin və 33°C-ə qədər soyudun. Şokolada 1% kakao yağı əlavə edin (məsələn, 200 q şokolada 2 q kakao yağı). Qarışığı süzgəcdən keçirin ki, temperləmə prosesi tamam olsun.

Soyudulmuş trüfelləri şokoladla örtün:
1. Birinci qat şokolad.
2. Bir az bərkidildikdən sonra ikinci qat.
3. Fındıqlı trüfellərdə isə üstünə vafli qırıntıları səpin.

- Variant 3: Yalnız şokolad
İki qat şokoladla örtmə tətbiq edin — birinci qat bərkidikdən sonra ikinci qat əlavə edin. Məsələn, moruq trüfellərində ağ şokolad istifadə etmək olar.

4️⃣ Bitirmə
Soyudulmuş trüfellərdə şokolad tez bərkir. Bir neçə dəqiqə sonra trüfelləri qutulara yerləşdirmək olar. Nəticədə, müxtəlif zövqlərə uyğun, gözəl və ləzzətli trüfel assortisi hazırlanır və hədiyyəyə hazır olur.

Ulusum.az / R.İkramlı

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.