Bu gün, 18:00 0 Mətbəx

Şokoladlı-fındıqlı yüngül peçenye – "günahsız zövq"

Şokoladlı-fındıqlı yüngül peçenye – "günahsız zövq"
Fındıqlı-peçenye – un və yağ istifadə olunmadan hazırlanan yüngül və havalı şirniyyatdır. Zərif yumurta ağı əsası ilə qovrulmuş qoz-fındıq və şokoladın xırtıltısı birləşərək mükəmməl dad balansı yaradır. Bu peçenye həm çay süfrəsinə, həm də günün ortasında günahsız qəlyanaltı kimi əla seçimdir.

🔻 İNGREDİYENTLƏR

Yumurta ağı – 2 ədəd

Şəkər pudrası – 150 q

Duz – bir çimdik

Qoz-fındıq (istəyə görə badam, fıstıq da olar) – 150 q

Şokolad – 50 q

🔻 HAZIRLANMA QAYDASI

Yumurta ağlarının çırpılması: 2 yumurta ağını bir çimdik duzla mikserlə çalın. Köpüklənməyə başlayanda şəkər pudrasını hissə-hissə əlavə edin. Kütlə sıx və parlaq olmalıdır.

Qoz və şokolad: Qoz-fındığı tavada azca qovurun, sonra bıçaqla və ya blenderdə doğrayın. Şokoladı da xırda doğrayın.

Qarışdırmaq: Qoz-şokolad qarışığını ehtiyatla yumurta kütləsinə əlavə edin.

Formalaşdırmaq: Qaşıqla qarışımı soba kağızı sərilmiş listə qoyun.

Bișirmək: 150°C-də 20–30 dəqiqə bişirin.

Peçenye çöldən xırtıldayan, içəridən yumşaq alınır. Qozun aroması və şokoladın zərifliyi ilə xüsusi dad yaradır. Soyuyandan sonra çay və ya qəhvə ilə servis edin.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: